Új rendezőt kap a Diablo IV, az előzőt zaklatás miatt kirúgták

Diablo IV: Joe Shely váltja Luis Barriga-t, akit a nyáron a játék két tervezőjével együtt kirúgtak szexuális zaklatás vádja miatt. Úgy tűnik az alkotók és a produkció is megjárják a maguk poklait.

 

Annak ellenére, hogy az Activision-Blizzard mostanában rengeteg bajon megy keresztül, a Diablo IV fejlesztése nem állt le. Bár csapatának egy részét érintette a zaklatási vádak hulláma, a Blizzard ezen is túltette magát és tovább halad a következő produkciójával, olyannyira, hogy már be is jelentette az új rendezőt: Joe Shelyt, aki a nemrég kirúgott Luis Barriga helyére lép.

Joe Shelyt a fejlesztő weboldalán közzétett bejegyzésben mutatták be a pozícióban, ahol büszkeségét fejezi ki a Diablo IV folytatásával kapcsolatban: „Mint vezető tervező, aki a kezdetek óta dolgozik a sötét, megosztott, nyílt világú RPG-n, büszke vagyok arra, hogy a Diablo IV vízióját folytathatom az új igazgatójaként, és megtiszteltetés, hogy képviselhetem a csapatot, amely a szívét beleönti ebbe a játékba”.

 

 

Nem söpri azonban a szőnyeg alá azt a földrengést, amelyen a vállalat az elmúlt hónapokban keresztülment, mivel elismeri, hogy „csapatunk elgondolkodott a közelmúlt eseményein. Sok minden történt a legutóbbi kiadványunk óta, és az általunk követett értékek megvalósításán végzett kemény munkának folytatódnia kell”.

Mint ismeretes, szexuális zaklatási vádak miatt távozott a cégtől Louis Barriga, a Diablo 4 rendezője, Jesse McCree, a játék vezető pályatervezője és Jonathan LeCraft, a World of Warcraft egyik dizájnere is. Ennek ellenére a Blizzard és Shely folytatni kívánja a munkát, nem lebecsülve a tapasztalatokat, mivel ez segített nekik elgondolkodni egy sor fontos dolgon.

A Diablo-franchise következő részét az első bejelentés óta úgy tekintik, mint az akció-RPG-k nagy előrelépését, amit állítólag inkább egy nyugodtabb tempóban érnek majd el, hogy a közönség egy minőségi alkotást kapjon. És bár még mindig nincs konkrét megjelenési dátum, ezzel egyértelművé vált, hogy a produkció továbbra is megállíthatatlan ütemben (és reméljük, hogy tisztességesebb szellemben – a szerk.) halad előre a premier felé.

Forrás:  Blizzard

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu