Nem csak két játékon dolgozik a Blizzard

A Diablo IV és az Overwatch 2 bár jelenleg a cég két legnagyobb projektjének tekinthető, ennél több is készül „a hóviharosoknál”.

A Blizzard ezt a két játékot még a 2019-es BlizzConon jelentette be, és főleg az Overwatch 2 esetében láthatjuk, hogy a fejlesztés útja eléggé rögös: Jeff Kaplan, az Overwatch rendezője ugyanis nemrég távozott a cégtől (és talán emiatt jött az a váltás, hogy 6v6 helyett 5v5 PvP lesz a folytatásban; erről korábban már beszámoltunk). Nem csak ő távozott a Blizzardtól, így valami történik a kulisszák mögött; ennek járt utána Kat Bailey az IGN-től.

Arról írt, hogy az Activision egyre nagyobb hatalmat gyakorol a Blizzard felett (mi csak Activision Blizzardnak nevezzük az egészet), mert nem nagyon tetszik nekik, hogy a Blizzard visszafogottabb, ritkább tempóval ad ki játékokat. De nem véletlen az sem, hogy a Blizzard veteránjai leléptek, hogy indie stúdiókat alkossanak (ilyen például a Dreamhaven is). Sokan preferálják az újan alapított stúdiókba történő befektetést, és ha ex-Blizzardosok is dolgoznak itt, az megnyitja a pénztárcákat. Most már valamelyest optimista kilátások uralkodnak a cégen belül, és Ion Hazzikostas, a World of Warcraft rendezője ennél többre is utalt.

Hazzikostas szerint a Blizzard már bevette a kanyart, és egy izgalmas időszaknak néz elébe (még annak ellenére is, hogy a fejlesztési ciklusok viszonylag sokáig tartanak). Az általuk készített játékok nem olyasmik, amiket gyorsan, 1-2 év alatt összedobnak. Már láthattuk, hogy a Diablo IV és az Overwatch 2 hogyan alakul, és a cég izgatott is mind a két játék iránt… de más projektek is készülnek (itt remélhetőleg nem a Diablo II: Resurrectedre, vagy a Diablo Immortalra kell gondolni). Reméli, hogy sokat nem kell már várni arra, hogy közölhessék, mikről is van szó.

Ez jól hangzik papíron, de gyakorlatban általában mást szoktunk tapasztalni. Remélhetőleg nem fognak csalódást kelteni a Blizzard következő játékai.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu