Meglepő dolgot erősített meg Chris Columbus, a Harry Potter és a bölcsek köve rendezője Robin Williams-szel kapcsolatban!

MOZI HÍREK – Chris Columbus megerősítette, hogy Robin Williams szerette volna eljátszani Lupint a Harry Potter-filmekben. A Harry Potter és a varázslók köve rendezőjének személyesen kellett közölnie Robin Williamsszel, hogy nem játszhatja el Lupin szerepét.

 

El tudod képzelni Robin Williamst Remus Lupin szerepében a Harry Potter-franchise-ban? Megtörténhetett volna, ha a stúdió nem dönti el, hogy egyetlen amerikai színész sem jöhetett volna szóba a szereposztásra. Évek óta pletykáltak arról, hogy Williams lobbizott azért, hogy megkapja a szerepet, ami néhány rajongót arra késztetett, hogy elgondolkodjon azon, milyen lehetett volna a családi filmek sztárja a szerepben. Végül David Thewlis kapta meg a szerepet, és az ő alakítását láthatjuk a Harry Potter-filmekben.

A Total Filmnek adott új interjúban, a Games Radar szerint a Harry Potter és a varázslók köve rendezője, Chris Columbus beszélt a sorozat első filmjének forgatásáról. Hivatalosan is megerősítette azt a pletykát, miszerint Robin Williams remélte, hogy Remus Lupin szerepét megkapja a franchise-ban, ugyanis Columbus volt az, akinek személyesen kellett tudtára adnia Robinnak, hogy nem ő kapta meg a szerepet. Ennek semmi köze nem volt Williamshez vagy színészi képességeihez, hanem egyszerűen egy korai szabály eredménye volt, miszerint a hitelesség megőrzése érdekében nem lehetett amerikai színészeket szerezni. Ahogy Columbus mondja:

„Volt egy beszélgetésem Robin Williamsszel, aki Lupint akarta játszani. Nagyon nehéz volt azt mondanom, hogy: Csak britek jöhetnek szóba. Semmit sem tudok tenni.”

Korábban arról is beszámoltak, hogy Williams érdeklődött Hagrid szerepe iránt. A The New York Postnak adott 2001-es interjújában Williams nem nevezte meg konkrétan, hogy melyik karakter iránt érdeklődött, de azt mondta, hogy szívesen csatlakozna a franchise-hoz, némi keserű humorral palástolva csalódottságát: „Volt néhány szerep, amit szerettem volna eljátszani, de tilos volt [amerikai színészeket használni]. Talán egy nap. Mondjuk, ha [Harry] a Yale-re megy és elnök lesz”.

Ha pedig még jobban érdekel Robin Williams, az életéről itt olvashatsz el egy érdekes, hosszabb cikket.

Forrás: Games Radar

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu