Nyílt világú lesz a következő Splinter Cell?

A Ubisoft új Splinter Cell játéka korai fázisban tart?

 

A mai nap során a hírekben beszámoltunk arról, ahogy a tegnap teljes formájában is elstartolt, és a sajtó által egészen korrekt értékeléseket kapó Halo Infinite eredetileg egy olyan nyílt világú játék lett volna, amit akarva-akaratlanul is a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Nintendo Switch első killer appja inspirált. De a Nintendo a Ubisoftra is hatással lehetett (igaz, a francia kiadó a nagy N-nel alapból is jó kapcsolatot ápol; ennek eredménye volt a Mario vs. Rabbids is), ugyanis Sam Fisher régóta várt, sokszor pletykált, de eddig nem mutatott visszatérése is hasonló alapokra építkezhet, mint a Breath of the Wild.

Tom Henderson a Twitteren azt írta, hogy a Ubisoft új Splinter Cell játéka korai fázisban tart a fejlesztését tekintve, és jelenleg valamilyen nyílt világgal tervez Yves Guillemot cége. Ez már alapból meglepőnek hangzik, hiszen a Splinter Cell-játékok lényegében lineárisak voltak, és a 2000-es években (amikor is Fisher úr menetelt) hol volt még szó a nyílt világú, egyjátékos termékekről…?

De ez nem minden: Henderson hozzátette, hogy az új Splinter Cell egyfajta Assassin’s Creed lehet, csak nagyobb hangsúly helyeződne a lopakodásra, továbbá hasonló lenne a Halo Infinite-hez, ahogy az megvalósította a nyílt világú játékmenetet (ami ugye ennél több is lehetett volna eredeti formátumában). Úgyhogy a Ubisoft formulája ebben a franchise-ba is beivódhatna, hiszen valljuk be: az Assassin’s Creedben már hosszú ideje alkalmazott metódust egy az egyben átemelte a Watch Dogs is, de talán ilyen volt az Immortals: Fenyx Rising is, ha egy kicsit belegondolunk.

A végén megemlítjük, hogy ez még nem hivatalos, de régebben hallottuk már, hogy a Ubisoft egy Splinter Cell-stílusú játékot már tesztelt Hitman-féle elemekkel. Ez pedig egy vonalba esik az Assassin’s Creedes gondolattal…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu