A Bully 2 esete: újabb részletek derültek ki a fejlesztésről és a törlésről

A Rockstar New England névtelenséget előnyben részesítő tagjai beszéltek a Bully 2-ről

 

 

 

Már sok szó esett a Bully 2-ről, a Rockstar Games hírhedt címének folytatásáról, amely sosem látott napvilágot. Most a GameInformer riportjának köszönhetően újabb részleteket tudunk meg a projekt szomorú történetéről, többek között arról is, hogy milyen lett volna, ha a nagyközönség elé kerül.

A Rockstar New England a cég aranygyermeke akart lenni, de kihívást jelentett, amikor a Rockstar North volt az, aki akkoriban az összes aranytojást termelte” – említi egy névtelenül nyilatkozó fejlesztő. „Valaki olyan nagy árnyékában élni, mint a Rockstar North, és megpróbálni ellopni ezt a helyet, nagyon nehéz és szinte lehetetlen dolog”.

A jelentés szerint a Rockstar New England rendkívül izgatottan várta a Bully 2 fejlesztését, de a projektet félre kellett tenni olyan címek javára, amelyeknek nagyobb gondjai voltak a fejlesztés során, mint például a Max Payne 3 és a Red Dead Redemption.

A Rockstar 2008-ban vásárolta fel a Mad Doc Software stúdiót, amelyet átnevezett Rockstar New Englandre. A hagyomány szerint minden stúdiónak be kellett bizonyítania, hogy a vásárlás „megtérült”, mégpedig úgy, hogy egy „nagy kiadványon” dolgozott a cég számára. A New England esetében ez a cím a Bully 2 volt.

A cím játszható volt, ahogy azt már korábban is hallottuk, és „körülbelül 6-8 órányi kész tartalmat tartalmazott” – mondta Marc Anthony Rodriguez, a Rockstar NYC egykori elemzője. Voltak gokartos küldetések, és még egy Simpsons-utalás is Kamp Krusty belsejében. A Bully 2-ben többek között a The Goonies-ra, Porkyra, különböző NPC-kre bólintottak, akik sétálgatnak és feladatokat végeznek, de nyilván mindez nem a fejlesztésből jött ki.

A Rockstar Games nem osztott meg semmit a Bully 2-ről, de az ehhez hasonló beszámolóknak köszönhetően tudjuk, hogy a projekt létezett, sőt, jó úton haladt. Más címeket fontosabbnak tartottak, és lekötötték a cég erőfeszítéseit és a játék mögött álló csapat szakértelmét.

Forrás: somosxbox

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.