Új lengyel stúdióval erősít az Epic Games

Az Epic Games és Lengyelország gyakran egymáshoz köthető, és most Tim Sweeneyék egy új stúdiót alapítottak a tőlünk északra fekvő országban.

 

A Twitteren láthatjuk a bejelentést, miszerint egy lengyel stúdiót alapított az Epic Games. Ezt a csapatot egy kis indie csapattól, a Plastictól átemelt együttes vezérli. A Plasticot pár PlayStation-konzolokon megjelent játék kapcsán ismerhetjük. Ilyen volt például a Linger in Shadows, a Datura, illetve a Bound. A sajtóközlemény szerint az új stúdió eredeti, önálló élményekre fog koncentrálni, hogy a grafika és a játékfejlesztés korlátait feszegessék. Ezekből pedig két dologra érdemes gondolni: egyrészt az Unreal Engine 5-öt fogják gyakran használni, másrészt pedig a MetaHuman Creator is meg fog fordulni a lengyelek kezei között.

„Csapatunk hihetetlenül büszke arra, hogy az Epic Games lengyelországi növekedésének élére állhat. Lengyelország egyre növekvő központja a legjobb mérnöki tehetségeknek, akikre szükségünk van ahhoz, hogy elképesztő új játékélményeket teremtsünk a játékosoknak világszerte,” írta Michal Staniszewski, az Epic Games stúdióigazgatója a sajtóközleményben. „A Plastic csapata több mint húsz éve fejleszti a Demoscene legambiciózusabb és jövőbe mutató projektjeit. Hihetetlen tehetségekből álló csapat, akik műfajmeghatározó élményeket hoztak létre. Ezek a technológiai fejlődés határán helyezkednek el, és gyönyörűen művészi módon feszegetik a hardverek határait. Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy a csapatunkban vannak, és támogatjuk növekedésüket az Epicnél,” tette hozzá Hector Sanchez, az Epic Games Publishing vezetője.

Ez már nem az első alkalom, hogy az Epic Games Európában létesít egy stúdiót. Korábban arról adott hírt Tim Sweeney cége, hogy Németországban (és azon belül is Kölnben) alapított egy stúdiót, ami a korábbi Factor 5-fejlesztőknek ad helyet. (Ezt a nevet pedig a veteránok ismerhetik igazán: Turrican, The Adventures of Quik & Silva [ezt New Bits on the RAM álnéven], Star Wars: Rogue Squadron, Lair… és még sorolhatnánk.)

De a People Can Fly, egy másik lengyel cég is korábban az Epic Games alá tartozott (2013 és 2015 között Epic Games Poland néven futottak, de üzletileg lekanyarodtak a cégről).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu