Az Epic Games Store 2022-ben új ingyenes játékokkal és fejlesztésekkel készül a további növekedésre

Az Epic Games Store tavaly 194 millió felhasználóval és számos bevezetéssel zárta az évet.

 

 

Úgy tűnik, hogy az Epic Games Store-nál minden egyre jobban megy. A Fortnite létrehozóinak boltja 2021 végére meghaladta a 194 milliós PC-s felhasználószámot, ami 34 millióval több fiókot jelent a 2020-as év azonos időszakában regisztráltakhoz képest. A vállalat nem elégszik meg ezekkel a számokkal, és 2022-ben még többre hajt, bejelentve, hogy a heti rendszerességű ingyenes játékok még egy évig folytatódnak.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a fejlesztők, kiadók, játékosok és alkotók egyre növekvő közösségének részei lehetünk, akik csodálatos 2021-et adtak nekünk” – áll a közleményükben, amelyben különböző számokat olvashatunk a platformról. Így a fent említetteken kívül a vállalat elérte a napi 31,1 milliós maximumot, az egyidejűleg játszók száma pedig 13,2 milliós csúcsot döntött -pár napja még a Steamnek volt saját rekordja az egyidejű játékosok számát illetően.

Decemberben 62 millió havi aktív felhasználó volt, ami 11%-kal több, mint a tavalyi 56 millió

 

Vásárolnak-e az emberek játékokat az Epic Games Store-ból?

 

A sajtóközlemény választ ad a platform játékeladási sikereivel kapcsolatos kérdésekre is. A jelentés szerint 840 millió dollár értékben vásároltak a boltban, ami 20%-kal több, mint a 2020-ban elért bevétel. A harmadik féltől származó játékok a teljes összeg 36%-át tették ki, több mint 300 millió dollárt költöttek a játékosok, ami 12%-os növekedést jelent a 2020-as évhez képest. Az üzlet 2021-ben összesen 89 videójátékot tett ingyen elérhetővé 212 020 dollár összértékben, amelyeket 765 milliószor töltöttek le.

Az Epic Games Store tavaly közel 100 videójátékot osztott szét

A vállalat emellett több, a felhasználóknak és a fejlesztőknek szóló implementációt is felülvizsgál, és garantálja, hogy 2022-ben is folytatja a munkát az új funkciók hozzáadásán. Egyrészt tovább halad a self-publishing eszközökkel, hogy bővítse a Marketplace-en elérhető kiadványok körét, másrészt pedig egy multiplatformos rendszeren dolgozik, amely megkönnyíti a boltok közötti játékot.

Ha többet szeretnél megtudni ezekről és más fejlesztésekről, akkor a bolt blogján részletes részleteket találsz az Epic Games Store terveiről. Emlékeztetőül: mától egy új ingyenes játék is letölthető.

Forrás: Epic Games Store

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu