Jared Leto szerint a Marvel-filmek „tartják életben a mozit”

MOZI HÍREK – A Morbius sztárja, Jared Leto nem hiszi, hogy a mozik léteznének még, ha nem lenne a Marvel.

 

 

Jared Leto, aki jelenleg a Morbius című készülő filmjének promóciójával van elfoglalva, nemrég a szuperhősfilmeket dicsérte, amiért életben tartják a mozit. A jövő hónapban érkező Morbiusban Jared Leto játssza a címszereplő antihőst, Dr. Michael Morbiust, aki vámpírszerű emberfeletti képességekre tesz szert, miután a ritka vérbetegségének gyógyítására tett kísérletei balul ütnek ki. A Variety-nek adott interjújában Leto hosszasan beszélt a készülő filmről és a karaktert alakító jövőjéről. Az Oscar-díjas színész arról is beszélt, hogy a Marvel hogyan mentette meg a mozit, miután a világjárvány pusztítást végzett a filmiparban.

„Ha nem lennének a Marvel-filmek, nem is tudom, hogy léteznének-e még a mozik. Úgy tűnik, hogy nem mindenki számára van hely, és ez kezd egy kicsit szívszorítóvá válni. Ugyanakkor hálás vagyok ezekért a filmekért, mert életben tartják a mozit.”

Leto merész kijelentéseket tesz, és sokan nem értenének vele egyet, de van némi igazság a szavaiban. A képregényfilmek és más bevált franchise-filmek voltak a legjobban teljesítő mozik a világjárvány idején, néhány meglepő kivételtől eltekintve, mint például a Dűne. Másrészről viszont számos elismert és bankképes rendező, például Steven Spielberg és Ridley Scott filmjei hatalmasat buktak. A West Side Story és Az utolsó párbaj is 100 millió dolláros költségvetésből készült, és a bevételi listán messze a várakozások alatt maradt.

Leto azonban hálás, hogy a mozivászonra készült filmekben játszhat.

„Megtiszteltetés, hogy egymás után néhány olyan filmben szerepelhetek, amelyek a mozit támogatják” – mondta, utalva legutóbbi két filmjére, A Gucci-házra és az Ördög a részletekbenre. Leto a gyermekkori emlékeit is felidézte, miközben egész életében mozirajongónak vallotta magát. „Tudom, milyen fontos volt ez számomra gyerekként… a moziba menekülés. Ez a kulturális élmény elég tanulságos és hatásos volt, olyan filmeket láttam a mozikban, amelyek megváltoztatták az életemet.”

Egyértelmű, hogy Jared Leto számára sokat jelentenek a filmek, és a szenvedélye minden egyes alakításán látszik, még akkor is, ha társaitól kapott már kritikát, amiért túlzásba viszi a method-actinget, amit ő „elmélyült munkának” nevez. Leto ugyan nem folyamodott a szokásos bohóckodásaihoz, hogy Morbius szerepében belebújjon a karakterbe, de alapos kutatásokat végzett a karakterekről, sőt, orvosokkal és gyógyíthatatlan betegséggel élő betegekkel is találkozott. Hogy ez mennyire tükröződik Leto Morbius alakításában, azt még nem tudjuk.

A Morbius azért is fontos, mert minden egyes Marvel-filmes univerzumra utal, beleértve Tobey Maguire Pókemberét, az MCU-t, a Venomot és a Sony The Amazing Spider-Man-verzumát is. Az egyelőre nem világos, hogy a Morbius melyik kontinuitásban játszódik.

A Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Tyrese Gibson, Jared Harris és Michael Keaton főszereplésével készült Morbius 2022. április 1-jén kerül a mozikba.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu