Tovább zuhan a Babylon’s Fall játékostábora, főleg PC-n!

A Square Enix nem csak az Outridersszel fürdött be (erről a minap volt szó), és nem csak a Marvel’s Avengers az egyetlen élő szolgáltatásos (live service) bukás a kiadónak…

 

A VGC írt arról, hogy a PlatinumGames által fejlesztett live service játék, a Babylon’s Fall (ami PC-n, PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en érhető el) május harmadikán a Steamen egy játékossal rendelkezett. Nem viccelünk: az egész világon mindössze egyetlen PC-s játékosa volt a Babylon’s Fallnak (ami regionálisan korlátozva van: nem játszhatunk más régiókból másokkal!). Ez csak ideiglenes volt, ugyanis utána visszaállt a szokásos, de még mindig patetikus 20-50 játékosra, aki egyszerre foglalkozott a kudarcnak nevezhető alkotással.

Ha ez egy régóta, évek óta elérhető játékról lenne szó, ami nem kap tartalmi frissítéseket, még meg is lehetne érteni… de a Babylon’s Fall két hónapja rajtolt el. Ehhez képest az Outriders és a Marvel’s Avengers is képes nagyobb játékosbázist megszólítani, és sajnos nem tudjuk, hogy a PlayStation konzolokon miképp szuperál a PlatinumGames játéka, ami nem nagyon kapott marketinget, a fogadtatás sem volt valami jó, és általában véve sincs hatalmas érdeklődés iránta.

Ezek után hiába mondta március végén a PlatinumGames, hogy jelenleg nem tervezik a Babylon’s Fall fejlesztését visszafogni, ugyanis a második évad végéig már lényegében elkészültek a tartalmakkal, és már a harmadik, illetve az azt követő szezonok tartalmán dolgoztak, de tegyük fel a kérdést magunknak: tény, PlayStationön nagyobb lehet a játékosok száma (főleg Japánban), de meddig lehet fenntartani ezt az állapotot? Ha nincs érdeklődés, mikor fordul át a fejlesztés nettó veszteségekbe?

Ja, és a PlatinumGames vezérigazgatója, Inaba Atsushi (akit decemberben léptettek elő erre a pozícióra) korábban azt mondta, hogy a stúdió fókusza az egyjátékos, akcióközpontú játékokról az élő szolgáltatású modellel rendelkező termékek felé fordul. Nos, a Babylon’s Fall után talán jobb lenne megfontolni ezt a váltást, mert ez így elsőre elég halovány tőlük…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu