Babylon’s Fall: a rögös rajt ellenére sem adja fel a Square Enix!

A PlatinumGames talán legrosszabb játékáról van szó, de a Square Enix talán nem akarja észrevenni, hogy az élő szolgáltatásos (live service) játékok között nekik nem sok keresnivalójuk van.

 

A PlatinumGamestől is szokatlan volt a PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és PC-re kiadott játék. PS5-ön főleg rossz helyzetben van a Babylon’s Fall, ugyanis az egyik legrosszabb értékeléssel rendelkezik a Metacriticen, továbbá az év eddigi legrosszabb játéka is ez lett, ami nem nagyon vet jó fényt sem a Square Enixre (akiknek a live service modellt talán nem kéne erőltetni, ugyanis ők a Marvel’s Avengersszel már hivatalosan is hasaltak egyet, mert nem hozta a szintet…) és a PlatinumGamesre (akiktől pedig inkább a Bayonetta 3-at várjuk…).

A SteamDB-n is láthatjuk, hogy napok óta nem tud egyszerre ötszáznál több játékost sem felmutatni a Babylon’s Fall, ami csak néhány hete jelent meg. Ez is kifejezi, hogy a játék mondhatni a kutyát nem érdekli, és emiatt nem csoda, ha a Square Enix és a PlatinumGames egy tweettel emlékeztetett mindenkit arra, hogy a játék létezik. Egy kérdést tettek fel: veszélyben van-e az élő szolgáltatás?

A válaszuk az, hogy nem. Jelenleg nincs tervben a Babylon’s Fall fejlesztésének redukálása. A második szezon végéig lényegében el is készültek a tartalmakkal, és már a harmadik évadon dolgozik a japán stúdió. A játék új tartalmakkal fog folyamatosan bővülni, és a játékosok visszajelzésére alapozva fejlesztenek rajta, hogy a még kitartó tábort megtartsák, és új játékosokat is bevonzzanak. Megköszönték a játékosok támogatását, és alig várják, hogy újakat üdvözöljenek a jövőben.

Már módosítottak az ellenfelek HP csíkján, hogy szólóban is játszható legyen a Babylon’s Fall, aminek sztorijában megvágják az ellenfelek számát. Később a grafikai stílushoz is hozzányúlnak, továbbá a PC-s optimalizálást is megígérték, illetve könnyebb kezelhetőségi opciókkal is bővíteni fogják a játékot. Kérdés, hogy vajon innen fel lehet-e állni…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu