Ígéretes a Google mesterséges intelligenciát használó képes funkciója

TECH HÍREK – A RealFill is bizonyítja, hogy az Alphabet (a Google anyacége) rengeteg pénzt költ a generatív, azaz tartalomalkotásra képes mesterséges intelligenciára, mert nem rossz, ami kiderült az új, hivatalosan még be sem jelentett funkcióról.

 

A Google MI-s eszközei a saját Pixel telefonjain és a Samsung készülékein is elérhetőek, de a terjeszkedés itt nem fog megállni, ugyanis állítólag a RealFillen dolgozik most a techcég, ami a fotózásra hajlamos felhasználóknak lesz kifejezetten kedvező. A szabadalmat a múlt héten nyújtotta be a Google, és már az európai (EUIPO) és az amerikai (USPTO) régióban is megtette ezt a cég. A modell úgy működik, hogy mesterséges intelligenciát használó, nem letölthető szoftvert biztosít képek festésére; illetve online, nem letölthető szoftvert biztosít generatív modellek létrehozására. A hivatalos jellemzés nem határozza meg érthetően, hogy mire számíthatunk, de a mellékelt képek jobban elmagyarázzák.

Ez már nem az első RealFill, ugyanis korábban a Google és a Cornell Egyetem kutatói közösen már dolgoztak rajta, és van is egy kutatói dokumentum, aminek a címe „Referencia-vezérelt generálás a hiteles képkiegészítéshez”, és kifejti, hogy a technológia egy létező képet miképp egészített ki öt referenciakép segítségével. Kissé hasonló lehet a Stable Diffusion nevű képgeneráló technológiához. De még nem tökéletes, ugyanis a többi opcióhoz képest a RealFill lassabb, és az utolsó jelenetből a kép helyreállítása sem könnyű feladat. A szöveg is bonyolíthat, ronthat az egészen.

A szabadalom bejegyzése még nem jelenti automatikusan azt, hogy a technológia végül el is jut a nyilvánosság elé. Ilyen védjegyeket gyakran regisztrálnak, de nem mindegyik lesz úgymond véglegesítve. De minden bizonnyal a Google Photos vagy Pixel telefonok valamilyen formában meg fogják kapni a technológiát ilyen-olyan formában, de erre is még várni kell. A kezdeti eredmény eléggé impresszív, ezt nem is vitatjuk.

Vajon idén leleplezi a RealFillt valamilyen formában a Google? Meglepő lenne, ha nem.

Forrás: WCCFTech, Arxiv

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu