Mégis idén fog megjelenni a Nintendo Switch utódja?

Eddig azt hallottuk, hogy a japán cég következő konzolja 2024 ősze helyett 2025 elején juthat el a boltokba, most viszont ennek ellenkezőjéről szólnak a pletykák, ráadásul a specifikációkról is hallani egyet s mást.

 

Connor (@OreXda), egy Samsungos szivárogtató azt írta a Twitteren, hogy a Nintendo Switch 2 (nem hivatalos név) 2024 második felében, tehát legkorábban júliusban már meg is jelenhet. Már több jelentős szerződést megkötött a Nintendo az alkatrészeket gyártó cégekkel a kezdeti készletr. Az Nvidia Tegra T239-es chipet a Samsung Foundry 7LPH segítségével kapja meg a Nintendo; a konzol kijelzője a Samsungtól származik és OLED lesz (vagy alapból ilyennel jön a Switch 2, vagy már most gyárták az OLED verziót), vagy LED (ennek viszont a Sharp Display a beszállítója), és utóbbi lehet talán az, ami előbb megjelenik.

 

 

Az Omdia elemzője idén már mondta, hogy a következő Nintendo konzol 2024-ben jönne egy 8″-os (20,32 centis) kijelzővel. A Tegra T239 rendszerlapka az Ampere GPU-architektúrára épülne 1280 CUDA maggal, és 8 A78 Arm CPU-mag lenne 12 GB RAM-mal. A játékkártyák (kazetták, kinek hogy) 5. generációs Samsung V-NAND-ot használnának maximum 1,4 GB/s olvasási sebességgel. Az Nvidia DLSS Super Resolutiont és Ray Reconstructionjét is beveti a hardveres sugárkövetésre (ray tracingre) képes konzol (de a DLSS Frame Generation kimaradna), de még ezzel sem érné el az Xbox Series S teljesítményét. A Steam Deck is talán jobb lehet nála, és az ára kb. 400-500 dollár (160-200 ezer forint) között lenne.

Méretileg a Nintendo Switchnél nagyobb lesz az utód, de nem lesz akkora mint a Steam Deck, írja egy spanyol publikáció, a Vandal. A Joy-Con kontrollerek is kaphatnak egy újítást: mágnesesen „akaszkodnának rá” a platformra, így nem a jelenlegi rendszert használnák, és emiatt a régi Joy-Conok nem lennének támogatottak az új platformon, míg a Pro Controller igen.

A Nintendo Switch utódja hivatalosan még be sincs jelentve, ezért mindez jelenleg csak pletyka.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Vandal

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu