Hayden Christensen izgalmas kulisszatitkokat fedett fel – ilyen Darth Vader bőrébe bújni!

MOZI HÍREK – Az ikonikus Sith Lord páncéljában mozogni komoly kihívás volt. Szerencsére Hayden Christensennek egy Vader-mozgásspecialista segített.

 

 

Már egy ideje tudni lehetett, hogy Hayden Christensen visszatér Darth Vader szerepében a Disney+ Obi-Wan Kenobi című sorozatában. Így ismét fel kellett csatolnia a sisakot és az óriási páncélzatot, amit karakterének azóta kell viselnie, mióta nem vette komolya, mit jelent, hogy Obi-Wan-é a magassági előny. Vajon mekkora kihívást jelent abban a ruhában mozogni? Nos, Christensen szerint elég nagyot.

„Emlékszem, amikor a III. epizódot forgattuk, és először vettem fel a ruhát. Nagyon nehezen mozogtam benne, és az egész rendkívül merev volt” – magyarázta az Entertainment Weeklynek.

„Ezt meg is mondtam George-nak [Lucasnak], mire ő azt mondta: >>Semmi baj. Ez az első alkalom, hogy ebben a ruhában vagy. Úgyhogy nagyon mechanikusnak kell érezned, és talán nem túl természetesnek<< Azóta eltelt tíz év, szóval sok időm volt, hogy hozzászokjak. De ismétlem, ez egy igazi kihívás, hogy valaki megpróbáljon beöltözni ebbe a ruhába.”

Christensen szerint a visszatérése előtt rengeteg időt töltöttek azzal, hogy kitalálják, hogyan kell mozogni és járni, mivel a ruha nagyon korlátozta a mozgását. Christensen szerencséjére a forgatáson akadt egy stábtag, aki hivatalosan is „Vader mozgásspecialista” volt; ő segített neki a munkában.

„Természetesen meg akartunk győződni arról, hogy hűek maradunk ahhoz, ahogy Vader mozog, és ahogy mi látjuk őt, és mindezt viszonylag konzisztensnek akartuk tartani.”

 

„Nix ugribugri” – ez Darth Vader mottója, ha fénykard-harcról van szó

 

A Star Wars előzményfilmekben a karaktere nagy homok iránti lelkesedése mellett Christensen a fénykarddal való folyékony és intenzív harcstílusáról volt ismert. Valamit, amit Christensen a társával, Ewan McGregorral és Nich Gallard kaszkadőrkoordinátorral közös intenzív gyakorlással töltött órák során csiszolt ki – vajon mennyit őriztek meg belőle a Disney+ sorozatban?

„Igen, kapunk belőle egy keveset” – árulta el Christensen.

„Azt hiszem, amit a Zsivány Egyesben csináltak, az nagyon erős volt, és ez mindenkire hatott, de van néhány utalás Anakin stílusára. A stílusa változik és fejlődik, ahogy most már a páncéljában próbál harcolni.”

Persze Vader ijesztő és impozáns alakja csak egy eleme a karakternek. A másik része a karakter ikonikus hangja, amit mindig is James Earl Jones kezelt. Csakhogy Christensen a saját hangját használja, amikor a többi színésszel együtt forgatva mondja a párbeszédeket. Vajon megpróbálja eközben utánozni Jones-t?

„Nyilván hűek maradunk ahhoz a hanghoz, amit mindannyian ismerünk és szeretünk, de nem, tudom, hogy szerintem hogyan szólna Anakin a sok sérüléssel, és hogy ez esetleg hogyan befolyásolta volna a vokális képességeit. Ez az én egyfajta saját verzióm” – mondta Christensen.

Az Obi-Wan Kenobi premierjéig már csak néhány napra van, május 27-én lesz a Disney+-on, ami júniusban érkezik Magyarországra.

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu