Resident Evil 4 Remake: ennél „valósághűbb” egy játék már nem is lehet… [VIDEO]

Nem csak arról van szó, hogy egy frissen kiadott összehasonlító videó alapján a Resident Evil 4 Remake hűségesen követi az eredeti játékot; úgy tűnik, nagyon erősen merít a valóságból.

 

 

Leon ikonikus dzsekije újra feltűnik a Resident Evil 4 Remake-ben, és persze szebb, mint valaha. A báránybőrrel bélelt bomberdzseki nem csak kényelmes és stílusos, de védi Leont a karcolásoktól és harapásoktól (legalábbis addig, amíg a játék egy rövid szakaszában meg nem szabadul tőle).

Néhány szemfüles Twitter-felhasználó kiszúrta a teaser trailer végén lévő apró betűs résznél, hogy Leon kabátja valójában szerzői jogvédelem alatt áll, és „a Schott NYC engedélyével jelenik meg”.

A Schott NYC weboldalán nem kell sokáig keresgélni, hogy találjunk valamit, ami nagyon hasonlít Leon új, puccos dzsekijére: ez a Classic B-3 Sheepskin Leather Bomber Jacket. Sajnos a leírás a második világháborúra utal, és arra, hogy George Patton tábornok viselt ilyen dzsekit, nem pedig Leon Kennedy; így hivatalosan nem tudjuk megerősíteni a dolgot.

A dzseki mindenesetre szépen néz ki – sokkal szebb, mint az eBay-en kapható koppintott „Leon-dzsekik”, amelyek inkább perverz partikra, mint zombi-járványokra alkalmas anyagokból készültek.

 

 

 

Olyan, mint az eredeti?

 

A Resident Evil 4 Remake-et hatalmas várakozás követi világszerte: sokan szeretnék tudni, mennyire lesz majd hű ez az új feldolgozás az eredeti játékhoz. A spanyol El Analista de Bits munkáján keresztül most láthatjuk, hogy a Capcom fejlesztése mennyire hasonlít a 2005-ben megjelent címhez, bár az összehasonlítás mintha a produkció néhány konzolokra készült, frissebb átdolgozásán alapulna.

A Resident Evil 4 Remake bemutatása után nem sokkal kiadott nyilatkozatában a cég azt állította, hogy új felhasználói élményt szeretnének nyújtani, miközben megtartják az eredeti kaland lényegét.

Az összehasonlításból kiderül, hogy jó úton járnak, hiszen a 2005-ös fejlesztéssel azonosított helyszíneken sétálhatunk végig, de a grafika logikus modernizálásával, beleértve a karakterek modellezését is.

Ugyanakkor, ahogy az El Analista de Bits jobban belelendül, észrevehetünk néhány újdonságot, például egy jelenetet, amelyben Leon az Egyesült Államok elnökével beszélget, ami összhangban van a Capcom azon kijelentéseivel, miszerint újragondolja a történetet, így a veteránok is találnak majd egy lebilincselő újdonságokat, amikor 2023-ban beszerzik majd PC-n, PS5-ön vagy Xbox Series X/S-en az RE4 Remake-et.

A Resident Evil 4 Remake hivatalosan jövő év március 24-én jelenik majd meg.

Forrás: YouTube, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu