Az Ubisoft felkészült a legrosszabbra a Vivendi ellen!

A párizsi Vivendi egyre gyanúsabban közelít a Guillemot fivérek által vezetett UbisoftGameloft pároshoz. Utóbbi cégben már 30%-nyi részesedést vett meg a Vincent Bolloré vezette Vivendi, de a Ubisoft felkészül a lehető legrosszabb végkimenetelre is.

A Kotaku információi szerint a Ubisoft most kanadai befektetők iránt érdeklődik, akik hosszabb távon szeretnének a céggel maradni. Miért is teszik ezt a ubisok? A válasz egyszerű: tartanak egy erőszakos hatalomátvételtől, mivel a Guillemot testvérekkel és a vezetőséggel nem ülnek le a Vivenditől tárgyalni és ehelyett inkább a részvényeket kezdték felvásárolni.

Ez rossz hatással lehet a játékok piacára is, hiszen így akár a Vivendi úgy dönthetne a hatalomátvétel során, hogy egyes stúdiókra és azok játékaira nincs igény és hirtelen lezárnák azokat. Még akkor is, ha belegondolunk a Vivendi múltjába (Activision Blizzard konglomerátum!), nem lenne jó látvány. Érthető, hogy a Ubisoft most egy defenzív stratégiát vet be.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu