Lionhead: a Sony besegít!

Még mindig döbbenten gondolunk arra vissza, amikor a Microsoft úgy döntött, hogy megszabadul az egyik húzónevétől, a Fable játékokat (is) fejlesztő Lionheadtől. Erre a Sony egy kedves, de stratégiailag érthető lépést jelentett be, ami mind az utcára kerülő embereknek, mind a japán cégnek kedvezhet hosszabb távon.

A hétfői napra ugyanis a Sony Computer Entertainment Europe egy állásbörzét rendez az ex-lionheadeseknek, hogy ne maradjanak munka nélkül. Minden egyes európai stúdió képviseltetni fogja magát az eseményen. A fejlesztők írhatnak Twitteren egy privát üzenetet, hogy egy találkozót tudjanak szervezni.

Valljuk be, ez fair play a Sony részéről – nem akarja, hogy kárba vesszen a Lionhead csapatának tapasztalata, ráadásul így a jófiú szerepében tűnhet fel, miközben a Microsoft lett a csúnya, gonosz rossz figura. Ez marketing szemszögéből is jeles. Remélhetőleg megtalálja mind a két fél a számításait.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu