Újabb fejlesztőt vásárolt fel a Tencent, mégpedig komoly összegért!

A kínai cég tovább folytatja külföldi terjeszkedését.

A finn Supercell, akik az iOS-re és Androidra elérhető freemium MMO-val, a Clash of Clansszal lettek népszerűek, fel lettek vásárolva, mégpedig nem is kevés pénzért: a Tencent ugyanis 8,6 milliárd dollárért (kb. 2400 milliárd forint…) vesz át egy többségi részesedést (úgy 84,3%-ot) a cégben a Supercellt idáig birtokló Softbanktól. Ez napjaink egyik legnagyobb játékipari befektetésének tekinthető, ezzel szemben maximum a Vivendi-Ubisoft/Gameloft üzletelés tudná felvenni a kesztyűt.

A Tencent már „betette a lábát” a League of Legendset fejlesztő Riot Gamesbe, de az Unreal Engine mögött álló Epic Gamesben is jelen vannak már.

A kínaiak tehát továbbra is fokozatosan haladnak a külföldi cégek felé. Mivel a kínai kormány végre feloldotta úgy másfél évtized után a konzoltilalmat, így a nemzetközi piac is próbára teheti magát az országban.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu