Véget ért a Nintendo menetelése a tőzsdén!

Egy kijózanító pofonként hathatott a Nintendóra, amikor a hétfői napot tizennyolc százalékos zuhanással zárta a tőzsdén a hétfői napon.

Ez a váratlan mínusz annak köszönhető, hogy a Nintendo beismerte: nem ők fejlesztették a Pokémon Got, hanem a Niantic (némi segítséggel a Nintendótól és a The Pokémon Company-től), ráadásul nem csak a japán cég az egyedüli részvénytulajdonos a játékban és annak fejlesztőjében, emiatt a befektetők nem számíthatnak akkora bevételre, mint amit eredetileg elképzelhettek. A Niantic befektetői között magát a Google-t is megtalálhatjuk.

A Nintendo mégis profitálhat a Pokémon Go Plusból (kép a hír alatt), ami egy különálló eszköz. Ennek segítségével úgy is futhat a játék, hogy nem nézzük állandóan a mobilunkat, hanem csak akkor villan be a „karóra”, amikor valami esemény zajlik a játékban.

Egy időben még 120%-os emelkedést is prezentált a Nintendo értéke a Go megjelenése előtti adatokhoz képest, de a gyors mélyrepülés következtében már csak 60 százalékos pluszban áll a nagy N.

Feltehetőleg a Nintendo is átvált a játékon belüli mikrotranzakciókra: legyen ingyenes a játék, az élményt megkönnyebbítő/feljavító tárgyak pedig pénzbe kerülhetnek. Ha kipukkadt a lufi, akkor valószínűleg ez lesz a következő lépés…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu