Warframe-es fiókod van? Akkor gáz van, mert feltörhették, elismerték a fejlesztők!

A Digital Extremes bevallotta, hogy a Warframe feltörése során 775 ezernél is több email címet loptak el, írja a Gamesindustry.

Még két hete sincs, hogy rádöbbentek arra: 2014 novemberében a szervereikhez hozzáfértek, így a Drupal SQL adatbázisukból 775 ezer 749 emailcímet szereztek meg. Bár a Drupal ezt a hibát két hét múlva már befoltozta, már túl késő volt.

„Az ellopott adatok között NEM voltak jelszavak, jelszóvariációk, a játékosok fiókjához köthető (akár személyes) információk, így a neveket, címeket, bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem tudtak eltulajdonítani.”

Azóta a fejlesztők már egy kétlépcsős azonosítási rendszert alkalmaznak, illetve a Drupal rendszerét sem használják, így semmilyen információt nem tárolnak, ami árthatna a játékosoknak egy újabb feltörés esetén.

Jobb később, mint soha – legalább a Digital Extremes beismerte, hogy 2014-ben feltörték a szervereiket.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu