[FRISSÍTVE] Kirúgta a Disney PewDiePie-t és a már a YouTube is bünteti

FRISSÍTVE – Már a Google sem hagyhatta szó nélkül Kjellberg antiszemita vicceit. Most a Youtube vezetősége döntött úgy, hogy visszavágja az együttműködését a videóssal. Egyrészt törölték a videós sorozatának, a Scare PewDiePie-nak második évadát, másrészt PewDiePie 53 milliós csatornáját is kivették az ajánlott csatornák közül. Nem siették el egyébként, mert PewDiePie csak tavaly augusztusban – egyetlen hónapon belül – kilenc antiszemita poént „lazázott” el a csatornáján.

EREDETI HÍR – Antiszemista viccelődés miatt rúgta ki a Disney Felix Kjellberget. A Felix Kjellberg talán sokat nem mond önmagában, de ha hozzátesszük, hogy PewDiePie-ról van szó, máris más megvilágításba kerül „utcára kerülése”.

A Disney birtokában van a Maker Studios, amely cég alá dolgozik a legtöbb feliratkozóval rendelkező illető. A Disney nem tolerálta azt, ahogy egy videóban Jézusnak öltözve arról beszélt, hogy Hitler semmi rosszat nem tett, de az is keresztbe tett nekik, hogy két indiai srácnak gyűjtött pénzt arra, hogy „Halál a zsidókra” táblát tartsanak a fejük fölé.

A tavaly tizenhat millió dollárt keresett Felix elismerte, hogy offenzív volt, de ő nem támogatja a gyűlöletkeltő attitűdöt és azzal védekezett, hogy ezzel akarta prezentálni, mit nem mondanak az emberek öt dollárért.

FORRÁS: BBC/444.hu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu