Dragon Quest Heroes 2: PlayStation 4 vs. Nintendo Switch [VIDEO]

Ezúttal egy szokatlan összehasonlításnak lehetünk szemtanúi…

A Digital Foundry gyakran hasonlít több platformon össze egy-egy játékot, de ilyet még nem láthattunk, hogy a PlayStation 4 kihívója a Nintendo Switch lenne, de valahol el kell kezdeni… és az eredmény végül nem éppen az lett, amire elsőre tippelnénk.

A Nintendo Switchen (a PS3-hoz hasonlóan… ez a port csak Japánban jelent meg!) 30 fps-sel fut a játék, de csaták során 20 és 30 között ingázik a frame rate. A videóban a szintén Japán-exkluzív Vita változat is látható, és ott is van frame drop, viszont ez kicsivel stabilabb port lett a harcok közben (másutt nem, erre visszatérünk). A PlayStation 4 jött ki győztesen ebből a mérkőzésből a majdnem végig fenntartott 60 fps-sel, így akik a „Musou” (Dynasty Warriors-szerű) játékokban elvárják a korrekt frame rate-et, ez a port lesz a nyerő. A Switch amúgy harcon kívül majdnem végig stabilan 30 fps-t mutat fel, ami viszont a PS Vitának nem jött össze, és a Nintendo konzol teljesítménye handheld módban még gyengébb lett (miközben dokkolva 1080p).

A Dragon Quest Heroes II PS4-en Európába április 28-án, PC-n 25-én érkezik.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu