Hellblade: Senua’s Sacrifice: már profitot termel – sikeres lett a játék! [VIDEO]

A Ninja Theory több adatot is közölt az augusztusban megjelent játékáról.

A Hellblade: Senua’s Sacrifice 75 ezer előrendelést hozott össze PlayStation 4-en és PC-n, és a megjelenés utáni első hétben a 30 dolláros/eurós (~9 ezer forintos) árral is negyedmillió eladást sikerült elérniük. Az első három hónapban (tehát november nyolcadikáig) tizenhárom millió dollárnyi forgalmat generált az egyedi, tetszetős kaland, és ebben az időszakban fél millió példányt értékesítettek a játékból. (És csak digitálisan! Nincs lemezes változat.) A PC és a PlayStation 4 kb. 50-50 arányt hozott össze az eladásokban.

Ezzel az eredménnyel már nullszaldósra hozták a fejlesztést és profitot termelnek – a fél milliót fél év alatt szerették volna elérni a fejlesztők, úgyhogy már sikerként könyvelhetik el a játékot, amin három éven át dolgozott egy kb. húsz fős csapat.

Ennek örömére az utolsó fejlesztői napló is megjelent.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu