Folytatódik a System Shock remake fejlesztése, de…

…bizony, a címben ott van egy bizonyos „de” szó, nem is véletlenül.

Korábban arról számoltunk be, hogy a Nightdive, a System Shock remake fejlesztői megállították a fejlesztést, hogy átgondolják a terveiket. (Nem került viszont törlésre a játék!) Viszont Stephen Kick, a fejlesztők vezérigazgatója a PCGamernek már mást mondott a GDC-n, a játékfejlesztők évente megrendezett konferenciáján.

„Megértettük a Kickstarter támogatók véleménye alapján, hogy nem tartottunk jó irányba a játékkal – nem ezt ígértük meg nekik. Ez okozta a váltást: visszamegyünk oda, aminek már leraktuk és bemutattuk az alapjait a Unity engine-es demóval,” mondta Kick.

Az 1,3 millió dollár összeszedése után a Nightdive az Unreal Engine 4-re váltott, de ehhez ragaszkodnak a fejlesztők. A remake viszont közel lesz az eredeti játékhoz. Larry Kuperman, az üzleti fejlesztési főnökük szerint a több funkció, és a fejlesztők vágyainak a játékba való beépítése során a remake „nem lett volna hű a System Shockhoz”.

De mikor fog így megjelenni a játék? Itt van a címből az a de: 2020 első negyedéve előtt nem látják valószínűnek, hogy elkészüljön! Addigra még a System Shock 3 is elkészül! (Ugyanis fejlesztés alatt áll egy ilyen is…)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu