Detroit: Become Human: aranylemezen a Quantic Dream játéka – irány a PlayStation Store! [VIDEO]

A mostanában a munkahelyi körülményekből adódó botrányok miatt is felbukkanó Quantic Dream következő játéka elkészült.

A fejlesztők a PlayStation Blogon közölték, hogy a Detroit: Become Human aranylemezen van, így megindult a PlayStation 4-exkluzív játék sokszorosítása. Emiatt is tettek közzé egy demót a PlayStation Store-on, ahol már el is érhető a játék legelső fejezetét, a Hostage-et (Túsz) tartalmazó ízelítő.

A demóban bevethetjük az Amazon Alexa készüléket, igaz, errefelé nem nagyon látjuk a hangparancsokkal működő eszközt, holott a demóban segíthet (pl. a karakterek történetét, vagy magukat a karaktereket bemutathatja számunkra, és így a többféle befejezést is elérhetjük).

A PlayStation Blogos bejegyzésben Guillaume de Foundaumiere, a Quantic Dream társ-vezérigazgatója elárulta, hogy a játékon négy évig dolgoztak (tehát nem sokkal a 2013 végén kijött PlayStation 3-as Beyond: Two Souls után már neki is ültek a Detroit: Become Humannek), és hozzátette, hogy a döntéseink miatt mi lehetünk Kara, Connor és Markus történetének „írói”.

Adam Williams, a játék vezető írója a VG247-en elárulta, hogy a korábbi munkája, a TV-s írás során csapatban kellett dolgoznia, és innen azért váltott a Quantic Dreamre, mert egyfajta szabadságot kapott így, és a játékossal együtt képes az együttműködésre. Az pedig, hogy David Cage (Quantic Dream-alapító, a Detroit: Become Human rendezője) az eddigi leginteraktívabb történetet szerette volna összehozni, csak olaj volt Williams tüzére, aki már unta a TV-s linearitást.

„Bár a játéknak van egy kis sci-fi koncepciója az androidok miatt, egy olyan játékot szerettünk volna összehozni, ami ismerősnek és valósnak tűnik az embereknek. Ez egy fontos tervezésbeli döntés volt, hiszen a sztorit szociálisan relevánssá teszi. Remélhetőleg elgondolkodtat a jelenlegi társadalommal kapcsolatban, hiszen a kihívások [a játékban] ugyanazok, amikkel nekünk is meg kell küzdenünk,” mondta Williams, aki hozzátette, hogy az androidok alkalmazásával nem kellett konkrét példát felállítaniuk az errefelé is gyakori konfliktusról, ami a hatalmat gyakorlók és a hatalommal nem rendelkezők között fennáll.

A MEGÁn felbukkant egy kiszivárgott „így készült” videó, amiben David Cage elmondta, hogy majdnem két évig tartott a forgatás, amiben közel háromszáz színész mozgásait rögzítették. A végeredmény 37 ezernél is több animáció.

Amúgy a Quantic Dream tényleg nem hagyja annyiban a média általi lejáratást! A Kotaku arról ír, hogy a francia fejlesztőcsapat beperelte a Le Monde-ot és a Mediapartot. Esélyes, hogy egy harmadik csapat is így végzi, bár a Canard PC eddig „csak” fenyegető leveleket kapott. A két publikáció továbbra is kiáll az eddigi cikkei mellett, és William Audureau, a Le Monde egyik újságírója ezt nyilatkozta: „A sztori őszintén lett megírva egy kiadós, részletesen dokumentált nyomozás után, tiszteletben tartva azt, hogy mindkét oldalt meg kell hallgatni. Ragaszkodunk az információinkhoz.”

Most a Le Monde/Mediapart párosnak (akik nem éppen kicsi halak a francia médiában) bizonyítania kell, hogy jóhiszeműen járt el a Quantic Dreames írásaikkal kapcsolatban, de azért kérdéses még, hogy mit tud majd felhozni ellenük David Cage csapata? Esélyes, hogy ezt a konfrontációt bukják a fejlesztők, de még nincs vége az ügynek, sőt – az első meghallgatás júniusban lesz.

A Detroit: Become Human május 25-én érkezik, kizárólag PlayStation 4-re.

Forrás: PlayStation Blog, VG247, WCCFTech, Kotaku

A játékot a KonzolKirály.hu webáruház oldalán rendelhetitek meg!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu