Betiltották a We Happy Few-t Ausztráliában!

A Compulsion Games reagált is a betiltásra.

A Kotaku arról ír, hogy az ausztrál besoroló bizottság (az ACB) RC jelzővel, azaz besorolás nélkülinek titulálta a We Happy Few-t, ami azt jelenti, hogy Ausztráliában nem kerülhet a boltokba a játék. Az indoklás kitért arra, hogy a szex, drogfüggőség vagy drog rossz használata, bűncselekmény, erőszak, esetleg egy iszonyatos, lázító fenoména miatt nem kap besorolást, mivel a felnőttek által tanúsított morál és illem szabályait túlzott mértékben megsérti.

A Gearbox Software (akik a lemezes kiadásért lesznek felelősek) még nem reagált az eseményre, de a Compulsion Games, a fejlesztők igen – már dolgoznak az ügyön, tárgyalva az ACB-vel, és ha nem tudnak megállapodni, akkor az ausztrál játékosok pénzvisszatérítésben részesülnek, viszont egy kis időt kérnek. Kiemelték, hogy a We Happy Few egy disztopikus társadalomban játszódik, és az első dolog, amit a játékos (aki a játék elején kormányzati archívum-felelősként kezdi) tehet, az egy olyan cenzúra, amit ha nem tesz meg, a társadalom jelentős részét megsértheti. Azt a társadalmat, ami a Joy névre hallgató drogot kényszerül szedni. „A játék arról szól, hogy elutasítsuk ezt a „programozást” és visszatámadjunk. Ebben a kontextusban a játékunk átívelő szociális kommentárja Aldous Huxley Szép új világjához és Terry Gilliam Braziljához hasonló,” írja a weboldalán a Compulsion. Kiemelték még, hogy a függőség, a lelki egészség és a drog túlzott használata is felfedezésre kerül – ki is lehet találni, hogy a drog, a Joy miatt került betiltásra „odalenn” a We Happy Few.

Mi a helyzet a Steamesekkel? Ott is ugyanezt a posztot tették közzé, tehát onnan legálisan az ausztrálok nem tudják megvenni a játékot, ami PC-n már jó ideje Early Accessben van, és egy halasztás után a nyáron érkezne Xbox One-ra és PlayStation 4-re is végleges formájában. (Mi van azokkal, akik már megvették viszont a játékot Steamen korai hozzáférésben? Tőlük megvonják a hozzáférést…?)

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu