CliffyB: „Soha többet nem csinálok videojátékokat!”

A korábban a Gears of Warral hírnevet szerző, majd a Lawbreakersszel elhasaló fejlesztő többet nem kíván játékokon dolgozni.

A Boss Key Productions, a 2017 augusztusában megjelent, majd nem sokkal free-to-play modellre váltó, aztán végül elbúcsúzó Lawbreakers fejlesztői is pórul jártak, amikor az Overwatchot próbálták imitálni PlayStation 4-en és PC-n (mivel megszűnt a csapat), és ekkor Cliff Bleszinski, a Boss Key társalapítója azt írta, hogy egy kis szünetet tart, hogy elgondolkodjon az eseményeken. Ez a tweet törlésre került azóta… és tudni is, hogy miért!

Egy újonnan regisztrált Twitter-fiók ezt írta Bleszinskinek: „Nincs pénzvisszatérítés azon játékosoknak, akik végig kitartottak mellettetek, és pénzt költöttek rátok, hogy további tartalmak készülhessenek. Cliff, felnéztem rád a Gears of Waros korszakod alatt, és szomorú látni, hogy most hol tartasz. Azt kívánom, hogy visszatérj. Most az összes pénz pocsékba ment.” (Az utolsó szót elírták, ezt kijavítottuk.)

CliffyB nem volt rest válaszolni: „Kifizettem az alkalmazottaimat és az összes járulékaikat még hónapokkal azután is, hogy a stúdió megszűnt, hogy a családjaikat el tudják látni. Én magam nem vettem fel fizetést két éven keresztül. Megértem, hogy szomorú vagy, de az Isten szerelmére, az ilyen sz_r egy újabb ok amögött, hogy SOHA nem csinálok egy újabb játékot!” És lehet, hogy ezúttal nem a düh beszélt Cliffből… mert később így válaszolt, hogy „Befejeztem”.

Zach Lowery, egy ex-Boss Key-alkalmazott reagált erre: „Hmmm, az én végkielégítésem három hétre szólt – rövidülnek a hónapok a nyugdíjbavonuláskor!” – Bleszinski erre azt írta, hogy talán túlzott, de szeretné azt gondolni, hogy ő megfelelően cselekedett.

Tehát CliffyB úgy tűnik, hogy végleg maga mögött hagyja a játékipart. Persze lehet, hogy a Microsoft újra megkeresi őt (elvégre mostanában ők is keményen terjeszkednek…), de nem biztos, hogy elég pénzeszsákjuk van ahhoz, hogy Bleszinski meggondolja magát.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu