Nick Castle, az eredeti Halloween-film színésze lesz ismét Michael Myers?

MOZI HÍREK – A tavaly mozikba került Halloween-film csapatjának is tagja volt már.

Az eredeti, 1978-ban készült Halloweenben Nick Castle öltötte magára Michael Myers gúnyáját és most kiderült, hogy a Halloween Kills című filmben (amely a tavalyi Halloween folytatása) is ő lesz az ember a maszk mögött. Azt még nem tudni, hogy Castle vajon a Halloween Ends-ben is visszatér-e? Mivel nagyjából egymás után forgatják a két filmet, ez eléggé valószínű, de biztosan még nem tudni. Mindenesetre ez jó hír a rajongóknak.

Sokan számítottak rá, hogy Nick Castle visszatér, hiszen a tavalyi Halloween csapatnak is a tagja volt, de ott még csak rövid ideig alakaította Myers-t (az ikonikus fejfordítást tőle láthattuk, illetve a Myers zihálását is ő adta a karakterhez, illetve tanácsadóként is dolgozott a csapatnak), James Jude Courtney alakította a film zömében a rejtélyes sorozatgyilkost.

Hogy vajon a következő filmben is ilyen limitált szerepe lesz-e, vagy most már őrá vár teljes egészében a szerep, azt még nem tudni pontosan, de a színész mindenesetre Twitteren osztotta meg Laurie égő házát, ezzel a kommentárral:

„Nem tudod megölni a mumust. Most hallottam a hírt. Visszatérek.”

Ami az eredeti, ’78-as Halloweent illeti, Jamie Lee Curtis, főszereplő, John Carpenter, rendező és egykori producertársa és felesége, a 2005-ben elhunyt Debra Hill az igazán részesei ennek, ugyanakkor Nick Castle Michael Myers-alakítását sem szabad lebecsülni: az ő munkája is kulcsfontosságú volt régen, és tavaly is. Castle egyébként a „The Shape” szerepében volt feltüntetve az eredeti film stáblistájában és a tavalyiban egyaránt.

A két újabb rész bejelentését egyébként a Blumhouse Pictures tette meg, John Carpenteren keresztül, aki ügyvezető producerkét ismét részt vesz majd a két új film készítésében, illetve a jól ismert Halloween témát is ő komponálja és adja elő majd, ahogy ezt a tavalyi film esetében is tette. David Gordon Green is visszaül a rendezői székbe, illetve a forgatókönyv írásában is részt vesz, Danny McBride-dal együtt. Jamie Lee Curtis lesz ismét Laurie Strode és várhatóan Judie Greer és Andi Matichak is visszatérnek, mint Laurie lánya és unokája.

A Halloween egyébként hatalmas kasszasiker volt: 255 millió dollárt hozott a készítőknek a konyhára, amely egy ilyen alacsony költségvetésű filmnél óriási teljesítmény. Általában véve tűrhető kritikákat is kapott, bár nekünk annyira nem jött be. David Gordon Green és Danny McBride egyébként megerősítették, hogy a trilógiával lezárják a franchise-t (ami az ő verziójukat illeti) de nincs kizárva, hogy jön majd egy újabb gárda, újabb szériával. Végül is, „a mumust nem lehet megölni”. A Halloween Kills-re azért még várni kell: 2020 október 16-an kerül mozikba, míg a trilógia záróakkordja, a Halloween Ends 2021 majdnem egy évre rá, október 15-én.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu