Kiadót keres a The Last Guardian alkotója a Fumito Ueda

Fumito Ueda a következő játékához keres éppen egy partnert.

ICO, Shadow of the Colossus, The Last Guardian – Fumito Ueda ezen játékok rendezője és vezető tervezője volt, így nem mondhatjuk róla, hogy fakezű (faeszű?) volna. A Polygonnak adott interjújában bár főképp a Kowloon Nights névre hallgató befektetői alapról volt szó, szóba került Ueda következő játéka is. „A kiterjedt prototípusos időszak megérte, és igencsak jó tempóval haladunk [a fejlesztésben]. Úgy hiszem, hogy ez a projekt egyszerre fog ismerős és új elemeket mutatni. [A fejlesztőcsapat, a genDESIGN] képes megragadni egy ötletet úgy, hogy csak egy szürke doboz szinten mutatjuk meg azt nekik [tehát igencsak alap szintű látványvilágra kell gondolni – a szerk.], így emiatt nincs szükségünk egy kiterjedt prezentáció elkészítésére. Ez az értékes idő ehelyett arra lett szánva, hogy egy tényleges játékon dolgozzunk. Amikor egy partner nem ismeri annyira a produkció, a gyártás folyamatát és azt, hogy milyen lépések történnek egy játék fejlesztése során, gyakori az a tendencia, hogy a vizualitás, a látványvilág iránt jobban érdeklődnek, így inkább annak tökéletesítésére szánnak extra időt a játék fő tervei helyett,” mondja Ueda.

Fumito Ueda elárulta, hogy a játék finanszírozási időszaka lassan lezárul (0.5-5 millió dollárt kaphat ebből), és egy kiadót keres a játékához, amin így több ideig tudott dolgozni, hiszen a grafika helyett az alap koncepciókon dolgozott a csapatával. Érdekes amúgy, hogy kiadóról beszélt, ugyanis a feljebb említett három játéka mind PlayStationre jött ki. Miért nem vállalja a Sony-t be ismételten kiadóként? Így lehetséges, hogy annak japán stúdiója segíthetne a fejlesztésben.

Uedától legutóbb 2016 végén láttuk a The Last Guardiant mint új játék, ez PlayStation 4-re jött ki. Erről a tesztünk itt olvasható. Azóta kijött az eredetileg PS2-re kijött Shadow of the Colossus PlayStation 4-es remake-je, amin a Bluepoint Games dolgozott, egy kis segítséggel a Sony japán stúdiójától. Most már teljesen biztos, hogy Fumito Ueda következő játéka egy next-gen cím lesz; most már nem sok értelme van kiadni a PlayStation 4-re (és talán Xbox Onera?) kiadni azt, amin dolgozik.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu