Nintendo Switch portot kaphat a Grand Theft Auto III?

A Take-Two mostanában nem csak a Mafia sorozattal trükközik a háttérben (erről nemrég beszámoltunk), hanem a Grand Theft Auto játékkal kapcsolatban is valami készül a háttérben.

Az ausztrál korhatár-besorolással foglalkozó bizottság értékelte a Grand Theft Auto III-at. Azonnal ki is zárhatjuk a PlayStation 4-et, mivel a PlayStation Store-on PS2 Classic játékként elérhető már jó ideje, így NEM emiatt értékelték az ausztrálok a Grand Theft Auto sorozat sikerszériájának kezdetét jelző játékot. Amúgy Ausztráliában finoman szólva is rögös útja van a GTA III-nak – az eredeti, 2001-es PS2-es (szerencsére ez volt a konzol neve – külön értekezünk a jelenleg rekorder konzol elnevezésének múltjáról) megjelenéskor ugyanis az ausztrálok azonnal be is tiltották az akkor még RMA Design néven futó Rockstar North-alkotást. A felnőtt tartalmak kivágása után végül 15+-os értékeléssel is, de végül beengedésre került az országba…

De visszatérve a besorolásra – egy új megjelenés lesz ebből, és mivel a PC és a PlayStation 4 kiesik, továbbá az Xbox One nem tűnik reális lehetőségnek, esélyes, hogy a Nintendo Switchre tart a Grand Theft Auto III, ami – ha belegondolunk – érdekes, ugyanis a GTA-sorozatot eddig nem nagyon láttuk a nagy N konzoljain, ha a FŐ 3D-s epizódokról van szó! (Egy spin-off, a Chinatown Wars, felbukkant anno a DS-en, de az első két résznek volt GBC portja, és a GBA-n is volt egy Grand Theft Auto Advance.) Így ez érdekes ötlet lenne, és mivel a PS2-es játékokból láttunk már a Switchen néhányat (Devil May Cry 1-2 anyone?), nem nagyon lenne probléma a portolásból, és így a Take-Two és a Rockstar párosa kasszírozhatna egy hatalmasat a Switch-tulajdonosokon, ugyanis egy 3D-s játékból egy nem mobilos portot most először játszhatnánk handheld kiadásban.

Persze semmi sincs még megerősítve ebből, de valami készül már, az biztos. Hogy mi, azt hamarosan talán meg is tudjuk.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu