Yakuza: Like A Dragon: új részletek a harcrendszerről és állásokról

A SEGA eléggé sok újdonságot publikált a nyugaton nem, de a hazai pályán a hetes számmal futó Yakuza: Like A Dragon játékból.

„Új állások: testőr és háziúr: ezek olyan állások, amikre Ichiban Kasuga, a főszereplő, illetve a férfi csapattagok átválthatnak a Yokohamai Isezaki Ijinchoban a Hello Worknél. Mindegyik állás drasztikusan megváltoztatja a karakter harci stílusát és képességeit.

A testőr egy támadó típusú állás, ami katanát ad. A kard típusú támadásainak fixált esélye van arra, hogy vérzéses státuszt okozzon, ami további sebzést ad körönként. Az Onigiri (Kiwami Skill) egy egyszerű, nagy erejű kardsuhintásos képesség. A háziúr egy sake üveggel rendelkezik. Több trükkös képessége van, beleértve egy olyan támadást, ami jéghideg sakét lő az ellenfelére, és megfázásos státuszt érhet el vele. Továbbá támogatja a csapattagjait, és sármjával elérheti, hogy az ellenfelek képtelenek legyenek támadni. A megfázásos státusszal az ellenfél körönként további sebzést kaphat, ha megfázik, de légy óvatos, mivel ehhez az ellenfélhez közel álló csapattagjaid szintén elkaphatják. A Bubble Splash (Kiwami Skill) jéghideg sakét lő az ellenfél arcába, amivel a megfázásos státuszt is elérheti az ellenfélnél.

A Yakuza: Like A Dragonban jelentős különbség van az általános támadások és a Kiwami Skillek között. A Kiwami Skill egy speciális képesség, ami MP-t (mentális pontokat) igényel a használatához. Erősebbek az általános támadásoknál, és többféle hatással rendelkezhetnek (pl. meggyógyíthatják a csapattagokat). Az állásoktól függően jelentősen eltérhetnek az elérhetőségeik, és az általad használt Kiwami Skillek kulcsfontosságúak lesznek a harci győzelmek eléréséért. Sok Kiwami Skill rendelkezik egy olyan elemmel, aminek Just Action a neve. Mint a sorozat megszokott Heat Action eleme, úgy a Just Action is akció alapú irányítást igényel (pl. egy gomb gyakori, többszöri nyomkodását, vagy időzített gomblenyomásokat), és a sikeres bevitelekkel az ellenfél nagyobb sebzést kaphat. A megfelelő időpontban lenyomott X gomb (mielőtt egy ellenfél támadása eltalál) védekezésre állít át, amivel csökken a sebződésed. Győzz le keményebb ellenfeleket a sikeres Just Action támadásokkal, amik az akciójátékok izgalmait adják át egy parancs alapú RPG-ben. Erre pár példa:

Kasuga kezdő állása, a Permanent Part-Timer (Állandó részmunkás) az egyedüli olyan állás, amihez nincs fegyver, így csak öklünkkel lehet támadni. A Full-Strength Punch egy olyan Kiwami Skill, amit az állandó részmunkás már a kezdettől fogva megtanulhat, és fixált esélye van annak, hogy ezzel kiüti ellenfelét. Ha a Just Action sikeres, többet sebezhetsz az ellenfelen. A következő állás Kasuga kezdőmunkája után a Hero (Hős)HőHHő, ami egy bottal harcol. A Mega Swing Kiwami Skill egy kényelmes képesség, amivel több ellenfelet is megsebezhet, és a sikeres Just Action esetén még több sebzést okoz.

Namba exkluzív állása a Homeless (Hajléktalan), ami több képességgel rendelkezik, A Mystery Joujutsu Kiwami Skill egymást követő támadás egy esernyővel és egy bottal. A sikeres Just Action esetén még az erőtlen hajléktalan is sok sebzést tud okozni. Adachi exkluzív állása a Detective (Nyomozó) egy erőteljes harci stílussal. A Reckless Strikes Kiwami Skill egy egymás után következő támadási sorozat, ami az ellenfeleket egy gumibottal üti. A sikeres Just Action esetén a támadások száma megnő. Saeko exkluzív állása, a Junior Mama egy retiküllel támad. A Handbag Wind Kiwami Skill egy forgó támadás, ami a kézitáska súlyát alkalmazza. Mivel több ellenfelet is megsebez, akkor optimális alkalmazása, amikor szűk területen vagyunk, vagy körülvettek minket az ellenfelek. A sikeres Just Action esetén a támadási ereje megnő, és egy támadással kiüt egy csapatot is.

Egy parancs alapú RPG-ben fontos a harci helyzetet kialkalmazni arra, hogy miként harcolsz, beleértve például a város állapotát, vagy az ellenfelek elhelyezkedését, amik valós időben változnak. Itt van két új harci technika, amiket használhatsz a korábban bemutatott táblákon és bicikliken túl – az Engulf Attack (Felborító támadás) egy olyan technika, amikkel hátra lököd az ellenfeled, aki másokra borulhat, további sebzést okozva ezzel magának is. Az ellenfelek hátralökésa a Kiwami Skilltől függő, úgyhogy használd ezt a technikát a helyzetnek megfelelően. Az utak közelében zajló harcok során hátra lökheted őket az utcára, amivel egy autó elütheti őket. Ha ez megtörténik, jelentősen sebződnek. Az utak közelében levő ellenfelek esetében használd a Kiwami Skilljeidet, hogy lökd őket messzire az útra,” írja a SEGA.

A Yakuza: Like a Dragon valamikor jövőre fog a nyugaton megjelenni PlayStation 4-en. Japánban már demója is van.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu