A régi engine-nel nem valósult volna meg a Cyberpunk 2077

A CD Projekt RED beismerte, hogy ha a The Witcher 3: Wild Huntban használt engine-üket (a neve RED Engine amúgy) alkalmazták volna a következő játékukhoz, akkor az nem lenne olyan, amilyennek eddig megismertük a Cyberpunk 2077-et…

A 2013 januárjában kiadott CGI trailer óta a Cyberpunk 2077 erősen átváltozott, ugyanis aközben a lengyel fejlesztőcsapat kiadta a The Witcher 3: Wild Huntot, továbbá a két kiegészítőjét, a GWENT-tel is próbálkoztak, és most a Cyberpunk 2077-en a sor. Erről Richard Borzymowski az MVCUK-nak mondott pár új, érdekfeszítő gondolatot:

„Először is, nem lennénk képesek a Cyberpunkot ugyanazzal az engine-nel megvalósítani mint a The Witchert. Az új engine-nek megvan az a haszna, hogy a Cyberpunk 2077-et belső nézetű szemszöggel fejleszthetjük, továbbá ott van több épület esetében a vertikalitás [függőlegesség], és sok toronyház van [aminek sok-sok emeletét fel lehet fedezni].

Egy másik dolog a globális megvilágítás. Amikor megcsinálunk valamit például ebben a városban, akkor két verziód van – van a nappali város és van az éjjeli város. És éjszaka ott van az a halom neonfény a városban, főleg mondjuk egy zivatar után. Fejlesztheted az épületek geometriáját, és a tetejükre teheted a nonfényeket. Ott van az esővíz lecsöpögésére a shader, de ez nem adná azt a hatást át mint amit a globális megvilágítás tud. Így a fejlesztés során mindig is biztosra mentünk azzal, hogy meglegyen az a „wow!” faktor ezzel kapcsolatban,” mondta Borzymowski.

Úgyhogy ezért használja a RED Engine 4-et a Cyberpunk 2077, ami április 16-án fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, és talán Google Stadiára is. A moddereknek pedig várniuk kell a hivatalos eszközkészletre – a CD Projekt RED először a játék kiadására koncentrál. (Ami hosszabb távú elképzelés lehet, mert a multiplayer részét később fogják kiadni, és emiatt erősen jogos lehet a gyanúnk egy PlayStation 5 és egy Xbox-port miatt.)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu