PlayStation 5: elképesztő részletesség magasabb felbontásokon is

PlayStation 5 – Luca Dalco, az LKA stúdió vezetője szerint izgalmas hardverelemekből fog állni a Sony következő generációs konzolja.

A PSU tudósít a Martha is Deadet fejlesztő csapat vezetőjével készített interjúról, amit a hivatalos PlayStation magazinban lehet olvasni. Azt állítja, hogy a PlayStation 5-ön 4096px/m sűrűségben láthatunk texeleket. A texelt röviden, magyarul úgy lehetne jellemezni, hogy textúraelem, vagy akár textúrapixel. A texelek sűrűsége pedig a 3D-s jelenetekben az eltérő textúrák közötti távolság esetében fontos – a magasabb sűrűség jobb részletet eredményez a poligonos renderelésben.

Dalco szerint a PlayStation 4-en a lehető legmagasabb felbontású textúrákat használták, de a következő generációs konzolon még feljebb csavarhatják a részletességet, ugyanis a sűrűbb texelek jobb részletességet fognak eredményezni nagyobb felbontások használata esetén is. Ez szerinte az egyik legfontosabb előrelépés lesz a vizualitásban.

Szerinte a PlayStation 5 specifikációi eléggé izgalmasak lesznek, ugyanis a fejlesztőknek több grafikai erő jut, és a sugárkövetéses (ray tracing) architektúra is ott lesz a konzolban. Dalco úgy gondolja, hogy a stúdió hatalmasat fejlődött az utóbbi négy évben, és a Martha Is Dead a fotó realisztikusságra fog törekedni. Ők alig várják a next-gen hardvert, és mivel SSD lesz a konzolban, a nagy textúrák is gyorsan betölthetők lesznek.

Luke Stephens, egy YouTuber pedig egy régi Sony-s barátjára hivatkozva állítja a Twitteren, a cégen belül elhalasztották a PlayStation 5 bemutatót és megjelenési napját, ugyanis az ellátási láncban (supply chain) vannak aggodalmak. Elvileg kb. két hete kellett volna a Sony-nak megtartania a bemutató rendezvényt, így a február végi rendezvény pletykája igaz lehetett volna. Azt állítja, hogy április előtt többet fogunk tudni.

A PlayStation 5 elvileg valamikor az év végén, a karácsonyi rohamban fog megjelenni a pletykák szerint akár két változatban is (az erősebb neve PlayStation 5 Pro lehet). A Sony eddig csak egy modellről beszélt, így még kétkedünk. Az árat sem tudjuk még, de esélyes, hogy drágább lesz a megjelenéskor, mint amennyit a PlayStation 4-ért kértek 2013-ban.

Forrás: WCCFTech, JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu