Google Stadia-erősítésbe kezd az Electronic Arts

Gyenge szóviccel élve: StadEA. Ha, ha, ha… de mégis: az Electronic Arts is elkezdi támogatni a Google játékstreamelő szolgáltatását, ami hazánkban valószínűleg jó ideig nem fog még működni.

A sokak által EA-ként rövidített Electronic Arts bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a Google-vel. (Kérdés, hogy itt mekkora szerepe lehet Jade Raymondnak. A korábban a Ubisoftnál az Assassin’s Creed és a Splinter Cell sikerében nagy szerepet játszó hölgy ma már a Google Stadia Games & Entertainment vezetője, de ez előtt az Electronic Artsnál a Motive stúdiót vezette – ez a csapat besegített a Star Wars: Battlefront II sztori módjába.)

2020 végére az a terv, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order elérhető legyen a Google Stadián, majd a tél folyamán az EA Sports két pénztermelő franchise-a, a FIFA és a Madden NFL is ott lesz a Google platformján. (Kérdés, hogy itt is vajon lesznek Ultimate Team módok? Ezzel kaszál hihetetlenül sokat az EA, nem vicc.) Aztán 2021-ben további játékok is érkeznek a Google Stadiáról, de itt még nem tudjuk, hogy miket hozhat át az EA a még nem nagyon sikeres Stadiára. Itt érdemes lesz türelmesnek lennünk.

Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója azt mondja a sajtóközleményben, hogy a felhő új, izgalmas lehetőségeket teremt a játékra, és a Google Stadián keresztül néhány kreatív és innovatív játékélményeket hozhatnak el egy izgalmas, új platformra. (Azért a kreatív és innovatív játékélmény kifejezésbe beleköthetnénk.) Phil Harrison, a Google általános menedzsere és alelnöke (aki korábban a Microsoftnál ÉS a Sony Interactive Entertainment-előd Sony Computer Entertainmentnél is megfordult!) hozzátette, hogy a Google nagyon örül az Electronic Arts belépésének, és alig várja, hogy egy gombnyomással a kedvenc képernyőin játszhasson az EA játékaival.

Akkor itt jön a szokásos kritikus kérdés/megjegyzés: mi a helyzet az Electronic Arts saját streamelő koncepciójával, a Project Atlasszal? Arról mikor fogunk hallani?

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu