Codemasters: két új DiRT játék is készül

Az egyik DiRT játék pedig nem a DiRT Rally stúdiója fejlesztése alatt készül. (Akkor vajon a Slightly Mad Studios dolgozik rajta? Őket nemrég vásárolták fel „a kódmesterek”…)

A Codemasters egy nyílt levélben szólt a DiRT Rally 2.0 közönségéhez. Itt azt írja a cég, hogy nagyon is hamarosan valami újnak a motorját fogják beizzítani a DiRT világában. Ezt a projektet pedig nem a DiRT Rally fejlesztőcsapata készíti, hanem egy másik Codemasters-stúdió. (Ezért gyanakszunk a két Project CARS-ot fejlesztő Slightly Mad Studiosra.) Egy vadonatúj élményt ígérnek, miközben a DiRT Rally élményét folytatni fogják.

A DiRT hivatalos Twitter-fiókja megváltoztatta a profil-, és fejlécképét – ahelyett, hogy a DiRT Rally 2.0 logóját vagy abból egy képet alkalmaznának, most egy egyszerű DiRT logót láthatunk a madaras közösségi médiumon. A Codemasters Twittere is megváltoztatta a profilképét, majd azt írta, hogy készüljünk fel valami eltérőre, majd ezután retweetelték a nyílt levelet.

Térjünk vissza egy kicsit erre a nyílt levélre. A cég ebben még megerősítette, hogy a négy szezonnyi tartalom után nem fog ilyen módon bővülni a DiRT Rally 2.0 (tehát itt is kampó van az élő szolgáltatásos, live service megközelítésnek…), de kisebb meglepetések és frissítések még jönni fognak, továbbá a napi, heti, havi kihívások is folytatódnak. Aztán még arról is írtak, hogy a DiRT Rally jövőjével kapcsolatban van már pár nagyobb terv, amit egy szenvedélyes fejlesztőcsapat fog végrehajtani. Ez a team kizárólag a DiRT Rally-n dolgozik, hogy eddig nem látott magasságokba jusson a franchise, de erről még jó ideig nem fogunk hallani, ám amikor bejelentik, szerintük izgatottak leszünk. Ez virágnyelvről lefordítva azt jelenti, hogy a DiRT Rally 3 biztosan egy next-gen játék lesz (PlayStation 5, Xbox Series X, PC).

Úgyhogy a Codemasters kihasználja a terjeszkedést. A DiRT Rally nem gyenge (szerintünk azért az első rész jobb a másodiknál), és tényleg új mérce lett nem csak a DiRT játék terén, hanem a ralijátékok között is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu