Val Kilmer úgy érezte, hogy vérig alázták a Mindörökké Batman forgatása alatt!

MOZI HÍREK – Egészen konkrétan ezért hagyta ott Val Kilmer a Denevérember szerepét és többet nem is vállalta el.

Val Kilmer pusztán egyetlenegyszer, az 1995-ös Mindörökké Batman kedvéért vette fel a Sötét Lovag jelmezét, annak ellenére, hogy úgy volt, visszatér a Batman és Robin című filmebe is (amelyet végül George Clooney vállalt el és az volt a sztár színészi karrierjének mélypontja). Persze az is igaz, hogy az akkoriban még igazán „snájdig” Val Kilmer az 1997-es Angyal filmmel (amely miatt nem tudta elvállalni a Batman szerepet) is sokkal jobban járt. Ugyanakkor most az is kiderült, volt más oka is annak, amiért mondott nemet a további Batman szereplésre.

Az egyik ilyen ok egyébként nem Kilmertől, hanem a stáb többi tagjától jött, akik szerint Val Kilmer elviselhetetlen módon viselkedett a forgatáson, Joel Schumacher rendező ráadásul még azt is hozzátette, hogy szerinte Val Kilmer egyszerűen „elmebeteg” volt. Egy frissen megjelent New York Times-cikkben azonban most maga a színész beszélt arról, hogy ő maga miért is ábrándult ki a karakterből.

Val Kilmer szerint az igazi ok egy forgatási látogatás volt: amikor a híres milliárdos, Warren Buffett és kisunokái jöttek el a forgatás helyszínére. Val Kilmer éppen ezért, hogy kedvére tegyen a kis lurkóknak, nem öltözött át, hanem magán hagyta a Batman gúnyát. Ez idáig még rendben is lett volna, azonban rövidesen azzal kellett szembesülnie a sztárnak, hogy a kiskölykököt teljesen hidegen hagyta a beöltözött Val Kilmer, és a lefagyott sztár mellett elviharozott egyenesen a Batmobil meg a különleges kütyük felé. Val Kilmer ekkor jött rá, hogy teljesen mindegy, ki található igazából a maszk alatt és azt is hozzátette, hogy „ezért is könnyű öt vagy hat Batmant” castingolni, hiszen „ez az egész nem Batmanről szól”, sőt, ” olyan, Batman, nincs is”.

Persze, azért New York Times újságírója finoman rákérdezett, hogy mégis mi a helyzet azokkal sztorikkal, amelyek arról szólnak, hogy a sztár mennyire vállalhatatlanul viselkedett a forgatáson? Erre Val Kilmer azt válaszolta, mindenkinek mindent meg kell tennie megváltásért. Azt is hozzátette, hogy az embereknek meg kell határozniuk, milyen erkölcsi elvek mentén élik tovább életüket. Ő maga mindenképpen rosszul érzi magát, amiért annak idején másokat bántott.

Kilmer emellett kendőzetlenül beszélt legyőzött torokrákjáról is, amely majdnem elvitte a hangját – a beszéd egyébként a mai napig nehézségeket okoz neki. Lényegében ismét meg kellett tanulnia a torkába helyezett csővel beszélni. Bár ha nem is 100%-os a beszéde, de a sok gyakorlatnak hála azért nagyjából érthető, amit mond – legalábbis a vele interjút készítő újságíró szerint.

Forrás: New York Times

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu