Így hangzik a God of War főcímdala a Silent Hill neves zeneszerzőjének átiratában [VIDEO]

Teljesen váratlan: Akira Yamaoka, aki a Silent Hill legtöbb felvonásának hangulatában kimondhatatlanul nagy szerepet játszott a soundtracknek köszönhetően, a Sony Interactive Entertainment Santa Monica játékából készített egy feldolgozást.

Akira Yamaoka a Team Silent egyik pillére volt – nélküle a Konami túlélő horror IP-je nem biztos, hogy akkora sikerre tett volna szert. (És most elég erősen halljuk azokat a pletykákat, hogy a Sony Interactive Entertainment első számú belsős stúdiója, a SIE Japan Studio egy PlayStation 5-exkluzív puha rebooton dolgozik, és közreműködik benne ő is…) De azért máshol is hallhattuk Yamaoka munkásságát. Elég pár példát mondanunk csak: Sine Mora (itt ugyebár hazai kötődés is van bőven), Lollipop Chainsaw, Killer Is Dead, Let It Die (mind a három játék esetében zenei rendezőként), Shadows of the Damned, de a Bloober Team új játékában, a The Mediumban is zeneszerző lesz Arkadiusz Reikowski mellett. Nos, és a korábban általunk is mutatott Dead By Daylight: Silent Hillben is újragondolja a főcímdalt, ahogy az illik. Úgyhogy nem botfülű egyénről beszélhetünk, sőt…

Most viszont a 2018. április 20-án megjelent PlayStation 4-exkluzív God of War főcímdalát gondolta át. (Ezt Bear McCreary szerezte.) Egy eléggé ütős gitáros átiratot készített, és nem volt egyedül: a Terra Rosából Yoshitsugu Imai is besegített neki. A végeredmény pedig eléggé kellemes lett. És ezzel nem vagyunk egyedül – még Cory Barlog, a God of War rendezője is reagált. Brilliánsnak nevezte az átköltött muzsikát.

Persze biztosan van olyan, akinek kimaradt a God of War. Mindegy, hogy milyen okból. Ezért a Twitter embed alatt meghallgatható az eredeti szerzemény is, így elég szépen megfigyelhetjük, hogy Yamaoka miként gondolta át a God of War témáját. Hiába, aki zenével foglalkozik, néha tényleg elég szépen át tud gondolni egy motívumot, dallamot valaki mástól – az inspirációt pedig nem szabad visszafogni.

Forrás: JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu