Így hangzik a God of War főcímdala a Silent Hill neves zeneszerzőjének átiratában [VIDEO]

Teljesen váratlan: Akira Yamaoka, aki a Silent Hill legtöbb felvonásának hangulatában kimondhatatlanul nagy szerepet játszott a soundtracknek köszönhetően, a Sony Interactive Entertainment Santa Monica játékából készített egy feldolgozást.

Akira Yamaoka a Team Silent egyik pillére volt – nélküle a Konami túlélő horror IP-je nem biztos, hogy akkora sikerre tett volna szert. (És most elég erősen halljuk azokat a pletykákat, hogy a Sony Interactive Entertainment első számú belsős stúdiója, a SIE Japan Studio egy PlayStation 5-exkluzív puha rebooton dolgozik, és közreműködik benne ő is…) De azért máshol is hallhattuk Yamaoka munkásságát. Elég pár példát mondanunk csak: Sine Mora (itt ugyebár hazai kötődés is van bőven), Lollipop Chainsaw, Killer Is Dead, Let It Die (mind a három játék esetében zenei rendezőként), Shadows of the Damned, de a Bloober Team új játékában, a The Mediumban is zeneszerző lesz Arkadiusz Reikowski mellett. Nos, és a korábban általunk is mutatott Dead By Daylight: Silent Hillben is újragondolja a főcímdalt, ahogy az illik. Úgyhogy nem botfülű egyénről beszélhetünk, sőt…

Most viszont a 2018. április 20-án megjelent PlayStation 4-exkluzív God of War főcímdalát gondolta át. (Ezt Bear McCreary szerezte.) Egy eléggé ütős gitáros átiratot készített, és nem volt egyedül: a Terra Rosából Yoshitsugu Imai is besegített neki. A végeredmény pedig eléggé kellemes lett. És ezzel nem vagyunk egyedül – még Cory Barlog, a God of War rendezője is reagált. Brilliánsnak nevezte az átköltött muzsikát.

Persze biztosan van olyan, akinek kimaradt a God of War. Mindegy, hogy milyen okból. Ezért a Twitter embed alatt meghallgatható az eredeti szerzemény is, így elég szépen megfigyelhetjük, hogy Yamaoka miként gondolta át a God of War témáját. Hiába, aki zenével foglalkozik, néha tényleg elég szépen át tud gondolni egy motívumot, dallamot valaki mástól – az inspirációt pedig nem szabad visszafogni.

Forrás: JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV