PlayStation 5: paradigmaváltás a Sony szerint

A termetes (nem vicc, tényleg hatalmas lesz a PlayStation 5…) konzolról Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója kimondta azt, amit a dizájnból már sejtettünk.

A BBC interjút készített Ryannel. Itt a Sony fejese azt mondta, hogy a 3D-s audio paradigmaváltást eredményez. Az új kontroller (a DualSense) funkcióit is meg kell becsülni, és itt is a Sony nézeteinek megváltozását érhetjük tetten. Aztán az SSD tárhely mechanizmusáról (és ennek köszönhetően a világok közötti mozgásról és a töltési idők eltüntetéséről) is ezt mondta. Ryan szerint ezeket elég erősen bemutatták a Ratchet & Clank demóval, ahogy Ratchet közlekedett a világok között. Az előző generációkban itt egy folyosón kellett volna végigmennie, míg betöltődik minden a háttérben, de most erre nem lesz szükség. Ő is tudja, hogy az előző generációk a jobb grafikáról és a nagyobb processzorteljesítményről szólt, de most több olyan funkciójuk is van, amivel a játékok érzésekkel kapcsolatos élményeit fejleszthetik, és ezekkel a fejlesztők is csinálhatnak egyet s mást.

Ryan még azt is elmondta, hogy csak az AAA játékokat akarták először bemutatni, amik igazán bemutatják a konzol teljesítményét, viszont szerinte vannak kisebb, menőnek és innovatívnak nevezett játékok, amik a konzol új funkcióit is alkalmazzák. És ez csak a kezdet: jóval több játék készül a zárt ajtók mögött, mondja a Sony főnöke. Ryan a CNET-nek még azt is felfedte, hogy a kiadókkal és a fejlesztőkkel azon dolgoznak, hogy több mint négyezer PlayStation 4-es játékot támogasson a PlayStation 5, és örül annak, ahogy ezzel haladnak.

A Redditen egy méreti összehasonlítást kaptunk a PlayStation 5 és a többi, előző két generációban megjelent konzol és az Xbox Series X méretével. A vastag, rövid csík az USB csatlakozót a rövid vékony csík pedig az optikai meghajtót mutatja. A különbség? Mondjuk úgy, hogy oltárian nagy…

Még az első PlayStation 3-nál és Xbox 360-nál is nagyobb, igaz, az Xbox Series X szélesebbnek tűnik a PlayStation 5-nél, ami szerintünk amerikaibbnak néz ki az elődjeihez képest. Itt is érzékelhető a paradigmaváltás.

Az eSports Charts elemezte a június 11-én, magyar idő szerint este 10-kor megtartott közvetítés nézettségét. A rekord 7,2 millió néző volt a négy platformon (YouTube, Twitch, Mixer, Facebook Live), de az átlag így is négy millió körül mozgott. Messze a The Game Awards 2019 vagy az Xbox 2019-es E3 műsora előtt végzett a Sony.

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition (utóbbiban nincs Blu-ray meghajtó) az év végétől lesz kapható.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu