Ezekre a PlayStation 5-ös játékokra kerestünk rá a legtöbbször a Google-n

A PlayStation 5: The Future of Gaming rendezvény után megindult az érdeklődés az ott bejelentett játékok iránt. De mik lettek ilyen értelemben véve a legnépszerűbbek?

Az Ipricegroup összehozott két listát, amit a Google-keresések alapján állított össze. Azért kettőt, mert az elsőn kizárólag a PlayStation 5-ön elérhető játékok találhatóak, míg a második listán csak a third-party, esetleg multiplatform alkotások láthatóak. A megkülönböztetésnek azért van értelme, mert így a Sony Interactive Entertainment játékai között is megtalálhatjuk a keresések alapján jelenleg legnépszerűbbnek tűnő címeket.

Az első listán a keresések 25%-át a Guerrilla Games Horizon Forbidden Westje vitte el, majd 18%-kal a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (ami az Uncharted: The Lost Legacy-hoz hasonlóan önálló, kisebb játéknak tekinthető), 12%-kal a Bluepoint Games és a SIE Japan Studio Demon’s Souls remake-je, 8%-kal a Polyphony Digital Gran Turismo 7-e, 7%-kal pedig a Square Enix és a Luminous Productions Final Fantasy XVI-nak tűnő Project Athiája következik. A második listán hatalmas többséggel a Capcom győzött a Resident Evil 8-cal (55%), majd egy hétnyi lemaradással (11%) az IO Interactive-tól a Hitman 3 következik, aztán a harmadik helyet is a Capcom vitte el a Pragmatával (ez is 11%-ot húzott be), aztán két kisebb játék, a Little Devil Inside (10%), majd a Bugsnax (6%) következik.

A ResetEra fórumon egy ipari bennfentes pedig megerősítette a lenti kép hitelességét.

Ez itt konkrétan a PlayStation 5 (NEM a fejlesztőkészlet!) első fotója. Sőt, ez az első legyártott bolti PS5. A Sony Interactive Entertainment még nem nyilatkozott róla, viszont a kép alapján komolyan vehetjük: az új konzol óriási lesz. A kép pedig alátámasztja, amit a Digitimes állít: szerintük a PlayStation 5 tesztelése júniusban zajlik, és a komolyabb gyártás a harmadik negyedévben (tehát júliustól kezdve) indul be, hogy az év végi igényt ki tudják majd elégíteni. Persze a fotó nem megerősített, ám mi azért hiszünk benne.

A PlayStation 5 Standard Edition és az optikai meghajtót nélkülöző PlayStation 5 Digital Edition az év végétől lesz kapható. Már hallottunk róla, hogy állítólag mikortól és mennyiért.

Forrás: JVL, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu