Az Epic Games forradalmat indít: szembeszáll az Apple-el! [VIDEO]

Szálljunk szembe az elnyomással! – hirdeti az Epic Games a Fortnite-ban – figyelem, brutális Apple-paródia következik!

 

Az Epic Games battle royale játékát eltávolították az App Store-ból és a Google Play-ből, mint ahogy arról írtunk is. Röviden a cég ki akarta kerülni a jutalékok kifizetését a két platform számára.

Na ez aztán filmbe illő néhány óra volt! Az Epic Games megkísérelte elkerülni fizetési kötelezettségét a bevételei után, azaz az Apple és a Google áruházaiban értékesített Fortnite pénznem „V-Bucks” után, azonban váratlanul gyorsan támadásba lendült a két cég, és kiszagolva a trükköt, törölték a játékot katalógusukból. Ha ez még nem lenne elég, a Fortnite-on keresztül megjelent egy videó, amelyben a játék „szembeszáll az Apple monopóliumával”, nem is akárhogy: az Apple legendás Macintosh reklámját parodizálva, melyet még Ridley Scott maga rendezett 1984-ben:

 

 

Egészen konkrétan a video egy tisztelgés a zseniális George Orwell regény, az 1984 előtt, a Nagy Testvért itt azonban egy hatalmas beszélő alma helyettesíti, harapásnyommal és féreggel a belsejében, amely éppen agymosni kíván egy egymástól elidegenített közösséget. Minden finomkodást mellőztek a srácok, a videó ugyanis még a Fortnite-ban is megtekinthető, s egy direkt üzenettel zárul, amely egyenesen az „App Store monopóliumát” támadja.

Ez persze az Apple-reklám paródiája, amellyel anno az almás cég az IBM monopolhelyzetével szándékozott szembeszállni. Vicces, hogy most az alma visszakapta ezt a vidit a képébe, nem?

„Az Apple bosszúból most blokkolja a Fortnite-ot 1 milliárd eszközön világszerte. Csatlakozzatok ti is a harchoz, hogy 2020 ne lehessen 1984.” – figyelmeztetnek a videóban Steve Jobs legendás szavaival, mellékelve a #FreeFortnite hashtaget. Ez a helyzet végül arra sarkallta az Epic Games-t, hogy a gúnyolódás mellett jogi lépéseket is tegyen az Apple-lel szemben, de kicsivel azután hogy ez megtörtént, a Google is eltávolította a Fortnite-ot a Google Play-ről.

Ha a dolgok ilyen ütemben zajlanak, igen hamar újabb hírrel jelentkezünk! Addig is jöjjön az eredeti, a megismételhetetlen Ridley Scott reklám:

 

 

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu