Menu

Az Epic Games forradalmat indít: szembeszáll az Apple-el! [VIDEO]

Szálljunk szembe az elnyomással! – hirdeti az Epic Games a Fortnite-ban – figyelem, brutális Apple-paródia következik!

 

Az Epic Games battle royale játékát eltávolították az App Store-ból és a Google Play-ből, mint ahogy arról írtunk is. Röviden a cég ki akarta kerülni a jutalékok kifizetését a két platform számára.

Na ez aztán filmbe illő néhány óra volt! Az Epic Games megkísérelte elkerülni fizetési kötelezettségét a bevételei után, azaz az Apple és a Google áruházaiban értékesített Fortnite pénznem „V-Bucks” után, azonban váratlanul gyorsan támadásba lendült a két cég, és kiszagolva a trükköt, törölték a játékot katalógusukból. Ha ez még nem lenne elég, a Fortnite-on keresztül megjelent egy videó, amelyben a játék „szembeszáll az Apple monopóliumával”, nem is akárhogy: az Apple legendás Macintosh reklámját parodizálva, melyet még Ridley Scott maga rendezett 1984-ben:

 

 

Egészen konkrétan a video egy tisztelgés a zseniális George Orwell regény, az 1984 előtt, a Nagy Testvért itt azonban egy hatalmas beszélő alma helyettesíti, harapásnyommal és féreggel a belsejében, amely éppen agymosni kíván egy egymástól elidegenített közösséget. Minden finomkodást mellőztek a srácok, a videó ugyanis még a Fortnite-ban is megtekinthető, s egy direkt üzenettel zárul, amely egyenesen az „App Store monopóliumát” támadja.

Ez persze az Apple-reklám paródiája, amellyel anno az almás cég az IBM monopolhelyzetével szándékozott szembeszállni. Vicces, hogy most az alma visszakapta ezt a vidit a képébe, nem?

“Az Apple bosszúból most blokkolja a Fortnite-ot 1 milliárd eszközön világszerte. Csatlakozzatok ti is a harchoz, hogy 2020 ne lehessen 1984.” – figyelmeztetnek a videóban Steve Jobs legendás szavaival, mellékelve a #FreeFortnite hashtaget. Ez a helyzet végül arra sarkallta az Epic Games-t, hogy a gúnyolódás mellett jogi lépéseket is tegyen az Apple-lel szemben, de kicsivel azután hogy ez megtörtént, a Google is eltávolította a Fortnite-ot a Google Play-ről.

Ha a dolgok ilyen ütemben zajlanak, igen hamar újabb hírrel jelentkezünk! Addig is jöjjön az eredeti, a megismételhetetlen Ridley Scott reklám:

 

 

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu