Felújított engine-t kap a Grand Theft Auto Online a PlayStation 5-ön?

A különálló Grand Theft Auto Online az új Sony konzolon technikai újításokkal csaphat le a PlayStation 5-ösökre.

A GTAForumson bukkant fel az alábbi pletyka, úgyhogy jó előre mondjuk, hogy mindez még nem hivatalos információ, ugyanis sem a Take-Two, sem a Rockstar nem erősítette meg azt, amiről itt szó lesz. Állítólag a legújabb Grand Theft Auto Online frissítés forráskódjában elbújtatott a Rockstar néhány utalást arra, hogy a GTA Online PlayStation 5-ös verziója egy felújított RAGE Engine-t fog használni. Ezt a motort a Rockstar a legutóbb a Red Dead Redemption 2-ben alkalmazta.

A Tez2 által belegyezett lehetőség a forráskódban erre hivatkozik: rage::fwuiMessageBase. Ez a string eddig nem volt benn a Grand Theft Auto Online forráskódjában, de egy másik lehetséges forgatókönyvet is meg kell gondolnunk. A másik opció a kezelőfelületben rejlik: lehetséges, hogy a PlayStation 5-re tervezett GTA Online a Red Dead Redemption 2 kódjából merít, miközben maga a játékmenet ugyanazt az engine-t alkalmazná, amit eddig is használt az erősen pénztermelőnek is nevezhető online „gétéa”. Viszont ott van olyan kód is, ahol a játék PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös verziója között mozgathatjuk a karakterünket (CHasCharacterToTransferDecisionPage string). Hmmm.

Még nem tudjuk pontosan, hogy a Grand Theft Auto Online mikor fog megjelenni PlayStation 5-re (annyi a fix, hogy valamikor 2021-ben, de a bizonytalanság miatt akár ebben is kétkedhetnénk), és ez azért lesz fontos, mert önálló lesz, azaz a Grand Theft Auto V-től függetlenné válik a PlayStation 5 Standard Editionön és a PlayStation 5 Digital Editionön.

Ilyesmit eddig nem csinált a Take-Two, úgyhogy ez a free-to-play hozzáállás egyfajta teszt lehet. Eddig ugyanis fizetni kellett a Grand Theft Auto Online-ért és a Red Dead Online-ért, mivel az adott GTA vagy Red Dead Redemption felvonásért ki kellett csengetni valamennyi garast, és ezért a pénzért ingyenesen frissül hosszú ideig a játék online komponense.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu