A DualSense sem ússza meg a driftelést: eljárás indulhat a Sony ellen is! [VIDEO]

A Nintendo Switch Joy-Conjai után most a PlayStation 5 DualSense kontrollere is drifteléssel küszködik…

A Redditen arról olvashatunk, hogy egy vásárló nem nagyon volt szerencsés: mindössze tíz nap után azt tapasztalta, hogy a DualSense analóg karja driftelésbe kezdett, így nemkívánatos inputok révén pontatlan lett az új, mindössze másfél hetet használt konzol. Erről a Kotaku is beszámolt, és videó is készült arról, hogy a Destiny 2-ben olyan történik, amit a játékos nem akart.

A Sony ügyfélszolgálata a Kotakunak azt nyilatkozta, hogy a DualSense driftelése beletartozik a konzol garanciájába, de a postaköltséget nekünk kell állnunk, ha egy szervízbe el szeretnénk küldeni a kontrollert. A Gamesindustry-nak a Sony még nem válaszolt – valószínűleg nem is fog, ha pedig igen, akkor egy sablon PR-közlemény jön tőlük a legjobb esetben.

A Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith névre hallgató jogi cég (aminek olyan hosszú neve van, hogy innentől csak CSK&D-ként hivatkozunk rá) bejelentette, hogy a fogyasztói panaszokat felvállalnák, így elegendő érintett vásárló esetében polgári peres eljárást kezdeményezhet a Sony ellen. A CSK&D ismerős lehet már: ugyanez a szervezet indított egy ugyanilyen eljárást a Nintendo ellen, mivel ott a Switch leválasztható Joy-Conjainak analóg karjai driftelnek hasonló módon!

A CSK&D közleménye szerint vizsgálják a polgári peres eljárás lehetőségét a DualSense esetében is, mert driftelés történhet a használat során, vagy akár idejekorán elromolhat a kontroller (itt arra is utalhatnak, hogy az adaptív ravaszok is elég gyorsan elkophatnak). Kiemelték, hogy bizonyos DualSense kontrollereken automatikusan mozgás történhet, holott az érintett analóg kar éppen nincs használatban, emiatt pedig a játékmenetbe bezavarhat a driftelés (amit a cég így határozott meg, amúgy tökéletesen). Arra kérnek mindenkit (legalábbis az Egyesült Államokban), hogy aki ezt tapasztalja, keresse meg az általuk listázott ügyvédek valamelyikét.

Ez még sokba kerülhet majd a Sony-nak – jó, a Nintendo azonnal felajánlotta az ingyen javítás lehetőségét, de ha másfél hét alatt rendeltetésszerű használattól driftel egy analóg kar, ott már megkérdezhetjük, hogy nem-e direkt rossz minőségű a termék, hogy többet vegyünk belőle.

Forrás: Gamesindustry, PSU

Dualsense Drift from r/PS5

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu