The Dark Pictures Anthology: House of Ashes: a rajongók visszajelzéseire is épít [VIDEO]

A The Dark Pictures antológia harmadik felvonásában a Supermassive Games igyekszik alkalmazni a játékosok visszajelzéseit is.

A Polygon elbeszélgetett Dan McDonalddal, a sorozat felelős producerével többek között a játék történetéről. A főszereplő Rachel King lesz, egy tengerész, akit Ashley Tisdale alakít (ő a High School Musicalben is felbukkant, és igen, a magyar fordítás már megint kérdéseket vet fel: Szerelmes hangjegyek), és Irakban tartózkodik 2003-ban. (Úgyhogy igen, idén nem csak a Six Days in Fallujah foglalkozik az iraki háborúkkal…)

King exférje felbukkan, miközben ő is már új partnert talált; King csapata nem létező tömeggyilkosságra használható fegyvereket keres, ám rajtuk ütnek. A harcokból pedig valami természetfeletti bukkan elő, és az amerikaiak és irakiak közösen egy sumér mítoszból származó, földalatti romhalmazban térnek magukhoz. McDonald szerint a téma és a helyszín szemszögéből a Supermassive egy katonai irányt akart ezzel a résszel, ugyanis ezt a bizonyos veszélyfajtát egy sivatagi helyhez akarták kötni. Sok emberrel elbeszélgettek, hogy az arab szemszög is meglegyen, mert így akarták biztosítani, hogy a forgatókönyv megfelelő, és a katonai aspektussal is megvizsgáltatták a szkriptet.

Viszont McDonald kiemelte, hogy számukra nem az iraki háborúról szól a játék, hanem csak ott kezdődik a történet, ugyanis a főszereplők gyorsan máshol találják magukat (a föld alatt, ahol valami másvilági történik). McDonald szerint mindegyik The Dark Pictures epizód esetében átnézik, hogy milyen kritikát kaptak, de az a nehéz számukra ebben a franchise-ban, hogy mire kijön egy felvonás, addigra már majdnem készen is vannak a következő résszel, így meg kell hallgatniuk a visszajelzéseket, majd kidolgozzák, hogy a sorozat újabb tagjába hogyan tudják bedolgozni a feedbacket.

A Little Hope (az antológia második része) esetében a lineáris narratíva volt az egyik kritika, amiből a Supermassive tanult is: McDonald szerint volt pár kihívás a „kicsiny remény” történetével, ugyanis a fejlesztés során volt olyan időszak, amikor mindegyik karakter folyamatosan együtt volt. Ezért a House of Ashesben szét fog a stáb széledni, így ők gyakrabban fognak a sötétben tapogatózni. Kevésbé lesz fixált kameraszög-használat, a karakterek gyorsabbak lesznek, és több nehézségi szint vár ránk. Végezetül McDonald azt mondta, hogy az Ourang Medanon még mindig vannak meg nem talált nyomok, amik jobban körülírják a The Dark Pictures világát. Szerinte túl rejtett lett néhány nyom (pl. számok), de ez olyasmi, amivel kapcsolatban nem akarják közvetlenül megmutatni, hogy hol mit lehet találni.

A The Dark Pictures Anthology: House of Ashes valamikor idén jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu