PlayStation 5: áremelésre készül a Sony?

A Nintendo ügyére alapozva dönthet úgy a Sony, hogy a PlayStation 5 egy picit magasabb árcímkét kaphat (és itt nem a mindannyiunkat érintő inflációra és gyenge forintra kell gondolni).

 

A Nintendo ugye drágább áron hozza ki a Nintendo Switch OLED modelljét mint az alapkiadást, holott nem sok helyen van értelme az 50 eurós emelkedésnek (szélesebb támasz, +0,8″ a kijelzőnek, LAN-portos dokk…). Emiatt a Sony szorosan figyelemmel követi ezt a helyzetet, és ennek alapján ez a cég is az árak felsrófolása mellett dönthet… így a magasabb keresletnek köszönhetően még nagyobb profitot húzhat be konzolonként a Sony (ugyanis a kereslet láttán sokan hajlandóak többet fizetni).

A The Japan Timeson olvasható írás szerint az ipar nagy része a Nintendót figyeli, hiszen szokatlan, hogy a Switch életének közepén (több mint négy éve jött ki, ne felejtsük) ilyen áremeléssel jön egy nagyobb méretű modell. Ez pedig példateremtő lépés lehet. Yasuda Hideki, az Ace kutatóintézet elemzője szerint a Nintendo kísérlete a játékiparra is hatással lehet, és a The Japan Times egy névtelen PlayStation-alkalmazottra hivatkozva állítja azt, hogy a Sony is szemléli az eseményeket.

Ha a Sony végül a PlayStation 5 árának megemelése mellett dönt (úgy, hogy közben a first-party, belsős fejlesztésű játékok, de a külsős multiplatform címek next-gen kiadásai esetében is gyakran látjuk, hogy a sokáig standard 60 dolláros/eurós árcímke helyett 70-nel startolnak, ami forintban már a 25 ezres kategóriát jelenti…), akkor ezzel valamelyest csökkenhet a kereslet a konzol iránt az anyagilag nem olyan jól teljesítő régiókban, viszont ezzel a PlayStation 5 konzolüzérek is dörzsölhetik a tenyerüket, mert az általuk már amúgy is emelt áron értékesített konzolokat így még drágábban adhatják tovább.

Viszont emiatt is lép be Nyugat-Európába a PlayStation Direct, ami közvetlen értékesítést tesz lehetővé a Sony és a fogyasztó között. Ennek magyarországi startjára sajnos még várnunk kell talán 2022 második feléig.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu