Idén már javulni kezd a PlayStation 5 elérhetősége

A Sony új értékesítési adatokat is közölt a PlayStation 5-ről az első üzleti negyedévével (2021 áprilisa és júniusa között) kapcsolatos pénzügyi jelentésében.

 

Ebben a három hónapban 2,3 millió PlayStation 5-öt, illetve fél millió PlayStation 4-et szállítottak a boltokba. A PS5 egy évvel korábban még nem volt a boltokban, így azzal kapcsolatos összehasonlításunk nincs, de a PS4-ről van: az egy évvel korábbi adathoz (1,9 millió) képest alaposan bezuhant a 2013-ban megjelent konzol szállítása. Ezzel 116,4 milliónál tart a PlayStation 4, illetve 10,1 milliónál a PlayStation 5. Az utóbbival kapcsolatban 14,8 milliót szeretne 2021 áprilisától 2022 márciusáig a boltokba vinni.

És erre az alapok már megvannak. Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi vezetője azt nyilatkozta, hogy a cégnek sikerült biztosítania elég chipet, alkatrészt ahhoz, hogy a kitűzött célt teljesítse, így a 14,8 milliós üzleti éves PlayStation 5-eredményt mindenféleképpen túl szeretné szárnyalni „a kék cég”.

Sőt, ezt ráadásul lassan már hasznot termelve teheti: Hiroki arról is beszélt, hogy emiatt nem változtattak az elvárásaikon, és pontosan ugyanennyi PlayStation 4-et értékesítettek a 2014 áprilisától számított egy éven belül. De a PlayStation 5 Standard Edition a Bloomberg szerint állítólag már nem veszteséggel történik értékesítése (azaz a gyártási, fejlesztési, stb. költségekkel „utolérte magát” a novemberben elstartolt konzol), de a PlayStation 5 Digital Edition-nel még nem hozza a költségek ráfordítását. Igaz, a Sony itt a perifériák (pl. kontrollerek), kiegészítők segítségével pótolhatja a bevételét.

Beszéljünk a további statisztikákról is: 46,3 millió PlayStation Plus-előfizető volt június 30-ával bezárólag. Ez 1,3 millióval több mint egy évvel korábban. A PlayStation 5-ös és PlayStation 4-es játékból az előző negyedévben 63,6 millió fogyott (ez a 2020 április-június időszak 91,4 milliójához képest 27,8 millióval alacsonyabb!), és ebből 10,5 millió belsős fejlesztésű, first-party játék volt. (Itt is csökkenés van tavalyi évvel összevetve: 18,7 millió volt korábban, 8,5 milliós zsugorodás). A PlayStation Store-on történő (digitális) játékértékesítés aránya is meglepő módon csökkent 74-ről 71%-ra.

 

Forrás: Gematsu, WCCFTech, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu