Shang-Chi: nem mutatják be Kínában, ami árthat a kasszasikernek

Shang-Chi: az MCU első ázsiai szuperhősének nehéz dolga lehet a kasszasikerlista élén, mivel Kínában nincs és talán nem is lesz kitűzött megjelenési dátum. Hasonlóan járhatnak az Örökkévalók is.

 

Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája az MCU egyik legjobban várt filmje volt. A szuperhősös kaland az első ázsiai főszereplő a Marvel Cinematic Universe-ben, és sokan vannak, akik már nagyon várták, mire lesz képes ez az új Bosszúálló. A film azonban nem volt mentes a vitáktól, és úgy tűnik, hogy egy újabb is felütötte a fejét. Ez a legújabb bonyodalom komoly problémákat fog okozni a film kasszasikere számára.

A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája az első MCU-film a járvány kezdete óta, amely kizárólag a mozikban került bemutatásra a hétvégén – Kínát kivéve.

A Shang-Chi nem kapta meg a forgalmazási engedélyt Kínában, ami komoly visszaesést fog okozni az összbevételben. Az MCU-filmek általában a bevételeik tíz-húsz százalékát nyerik Kínából. A kínai kasszapénz nélkül a Shang-Chi szinte biztos, hogy hátrébb zár a rangsorban, mint más hasonló MCU-filmek. A 2012′ The Avengers óta Kína a második legnagyobb bevételt hozó állam az összes Marvel-film esetében, közvetlenül az USA és Kanada mögött.

 

 

A mögöttes vita a jelek szerint a film szereposztásából és a Shang Chi alapjául szolgáló képregénysorozat megítéléséből ered. A film alapjául szolgáló képregényeket rasszistának és reduktív sztereotípiákkal teli képregényeknek tartják. A Marvel Studios vezetője, Kevin Feige biztosította a közvéleményt, hogy a témát faji érzékenységgel kezelik majd, de úgy tűnik, ez nem elég ahhoz, hogy megmentse a filmet a kínai betiltástól.

A Marvel „Örökkévalók” (Eternals) című filmje is problémákkal szembesülhet Kínában, de más okokból. Chloe Zhao rendezőnő személye nemkívánatos személy lett Kínában, miután bizonyos, az országról tett megjegyzései felkerültek az internetre. Adatait törölték a kínai világhálóról, és feltételezhető, hogy a jövőben az általa rendezett filmek is tiltólistára kerülnek Kínában.

 

 

Ez azt jelenti, hogy a következő Marvel Cinematic Universe film, amelyet Kínában bemutathatnak, a közelgő Pókember: Nincs visszaút című film lesz, amely még idén decemberben kerül a mozikba. Az MCU-filmekre kiéhezett közönség valószínűleg özönleni fog a mozikba, amikor ez a film megjelenik Kínában.

Egyelőre azonban a Shang-Chi a következő MCU-film, amelyet bemutatnak. És bár Kínában nem kerül a mozikba, várhatóan jól fog teljesíteni a Labor Day hétvégéjén. Mivel csak a mozikban jelenik meg, és természetesen az előző 24 MCU-filmhez kötődik, a film várhatóan jól fog teljesíteni az Egyesült Államokban és Kanadában is. Várhatóan első helyezett lesz a piacon, és nagyon is reális esélye van arra, hogy megdöntse a Labor Day hétvégi bevételi rekordját.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.