PlayStation 5 forró vagy hideg?! Folytatódik a Youtuberek csatája!  

Folytatódik a csata, hogy bebizonyosodik-e, hogy az új, újratervezett PlayStation 5 rosszabb vagy jobb, és úgy tűnik, hogy az új bizonyítékok azt mutatják, hogy nem rosszabb.

 

Néhány nappal ezelőtt egy Austin Evans nevű Youtuber vitát kavart a Sony legújabb, újratervezett PlayStation 5-jével kapcsolatban, azt állítva, hogy az forróbban fut. Az elemzés azonban további vizsgálat után kissé hiányosnak bizonyult, mivel Austin csak az új, áttervezett PlayStation 5 hátuljából kiáramló hőt mérte.

A gép működése közben nem nézte meg a gép belsejét. Kikapcsolt állapotban azonban összehasonlította a kettőt egymás mellett, és kimutatta, hogy a PlayStation 5 újabb verziója kisebb hűtőbordával rendelkezik, és bizonyos anyagokat megváltoztattak, hogy olcsóbbak legyenek a gyártási költségek.

A Hardware Busters nevű Youtuber alapos tesztelést végzett az új hardverrel, hőméréseket végzett a belső részekből, üresjáratban és játék közben is – a Devil May Cry 5 egyik példáján tesztelte a gépek közötti különbséget.

A Hardware Busters által elvégzett tesztek valóban azt mutatják, hogy a PS5 CPU-ja közel 10 Celsius-fokkal hűvösebb, a memória viszont melegebben futott, mint a régi PS5-é. Ez azonban azt mutatja, hogy a kisebb hűtőborda hatékonyabb, és lehetővé teszi, hogy a CPU hűvösebb legyen.

A teszttel kapcsolatos egyik fenntartás, hogy csak egy készüléket teszteltek, és az eredmények némileg eltérhetnek az egyes egységek között. Mégis, egy pont a Sony-nak, nulla pont Austin Evansnek a hőkamerával!

Majd meglátjuk, hogy más is végez-e kiterjedt tesztelést a későbbiekben. A pletykák szerint 2022-ben lesz egy új 6 nm-es PS5, így talán jövőre újabb nagy csatát láthatunk a Sony és a Youtuberek között.

Nézd meg a Hardware Busters teljes videóját alább

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu