A PlayStation 5 eléri az egymillió eladott példányt Japánban

A PlayStation 5 körüli hype nem szűnik, és alig egy év alatt újabb mérföldkőhöz érkezett, ezúttal Japánban.

 

A japán piacot illetően az utóbbi időben volt némi borúlátás a Sony és különösen a Microsoft konzolját illetően. A mobiljátékok és a Nintendo Switch ottani dominanciája miatt a Sony igyekszik inkább a nyugati piacokra koncentrálni. Néhány rajongó azt feltételezi, hogy a Sony már nem törődik annyira a japán piaccal, mint korábban.

Úgy tűnik, mégis maradt még gőz a japán piacon, hiszen negyvenhárom hét után , még a Covid és a hiányokkal kapcsolatos masszív problémák ellenére is egymillió darabot adnak el gyorsabban, mint a PlayStation 4 2014-ben. A PlayStation 4 esetében 2015 januárjáig tartott az egymillió darab elérése, és ez majdnem egy évvel később történt (COVID és chiphiány nélkül).

Szeptember 5-ig a Sony Interactive Entertainment következő generációs konzoljából 1 012 656 darabot adtak el Japánban – 847 421 darabot a normál modellből és 165 235 darabot a Digital Editionből. A múlt heti eladások 15 580, illetve 1 495 darabot tettek ki.
A legtöbbet eladott játék a Resident Evil Village (2021. május 8-án jelent meg), több mint 67 000 eladott példánnyal.

A Famitsu adatai szolgáltatták ezeket a számokat, és remélhetőleg, ahogy egy-két éven belül véget ér a chiphiány és a Covid, a PlayStation 5 még gyorsabban fogy majd idővel,

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu