Gene Roddenberry fia szerint a Star Trek Tarantino-s változata „nem működik”.

Rod Rodenberry, a Roddenberry Entertainment vezérigazgatója, és a Star Trek alkotójának, Gene Roddenberrynek a fia a Quentin Tarantino-féle Star Trek előnyeiről és hátrányairól beszélt.

 

Rod Roddenberry, a legendás Gene Roddenberry fia 55 éve ünnepli a páratlan franchise-t, a Star Treket. Gene Roddenberry alkotása minden médiumban inspirálta a művészeket, generációkon át milliókat gyönyörködtetett sajátos nyelvezetével. Még ha soha nem is láttál egyetlen képkockát sem ezekből a filmekből, valószínúleg akkor is ismered a „Live Long and Prosper!” (Hosszú és tartalmas életet!) kézmozdulatát.

Így nem meglepő, hogy Rod Roddenberry felbecsülhetetlenül sokat fektetett a sokak által szentnek tartott forrásanyag tartalmába. Ő maga is elismeri: „Kezdetben nem kerestem a Star Treket. Star Wars-rajongó voltam, és néztem a Knight Ridert és a Starsky és Hutchot. Eltartott egy darabig. Élveztem a Star Trek: The Next Generationt is, de azt mondanám, hogy nem igazán értettem” – emlékezett vissza. „A rajongók voltak azok, akik megtanították nekem a Star Treket.” – vallotta be  Roddenbery-fiú.

 

 

„Miután apám meghalt, folyamatosan jöttek hozzám rajongók, hogy elmondják, mennyire inspirálta őket a Star Trek. Akár egy bántalmazó kapcsolatról, akár egy fogyatékosságról, vagy bármi másról volt szó, elmesélték ezeket a történeteket, és azt mondták, hogy ez adta nekik a hitet, hogy egy nap olyan társadalom leszünk, ahol elfogadjuk egymást. Engem ez lenyűgözött, mert a Knight Rider sosem tette ezt velem.”

Az inspiráció, az élet tanulságai és a közösség bajtársiassága az, ami Roddenberryt arra inspirálta, hogy újra visszatérjen a Star Trek világába. Mivel az elkötelezett trekkie-k világméretű közönsége bízik benne, hogy megőrzi ezeket a témákat, érthető, hogy vonakodik átadni a stafétát a jokernek, Quentin Tarantinonak. Tarantino már évek óta hangoztatja, hogy szeretné kipróbálni magát ebben a filmes univerzumban.

 

A WandaVision rendezője, Matt Shakman fogja írni a következő Star Trek filmet, amelyben Chris Pine és az eredeti stáb is visszatér.

 

„Azért küzdök ezzel, mert elég rövidlátó vagyok a Star Treket illetően” – mondta a vezérigazgató. „Említettem, hogy úgy nőttem fel, hogy a rajongók odajöttek hozzám, és azt mondták, hogy a Star Trek inspirálta őket, és reményt adott nekik a jövőre nézve. Az optimizmus és a benne lévő üzenetek tették a Star Treket azzá, ami volt. Én őszintén hiszek ebben. Ha létrehozol egy Star Treket, de az csak akció, az nem Star Trek, szerintem. Ez az, amiben különbözik a Star Wars-tól, és én szeretem a Star Wars-t, de mindkettő elfér egymás mellett. És szeretem Tarantino munkásságát, és azt a fajta mozit, amit ő csinál. Szóval próbálok nyitottan gondolkodni.

„Kíváncsi lennék egy forgatókönyvre, ami az ő elképzelését tartalmazza. Nem hiszem, hogy azt lehetne mondani, hogy fogunk csinálni egy Reservoir Dogs(Kutyaszorítóban)-szerű Star Treket. Őszinte leszek, ez nekem nem jön be, de ő egy rajongó, és szerintem rajongóként valószínűleg valamennyire megérti, hogy a Star Treknek hordoznia kell valamilyen üzenetet. Kíváncsi lennék, és megpróbálnék nyitottan állni hozzá, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet” – foglalta össze Roddenberry.

 

MOZI HÍREK - Quentin Tarantino végre eldöntötte a Kill Bill kapcsán az „egy film vagy kettő?!” vitát.

 

A pletykák folyamatosan pörögnek arról, hogy mi lesz Quentin Tarantino utolsó filmje, mivel azt ígérte, hogy már csak egy van hátra az általa rendezni kívánt tíz filmből. Utalt már egy Kill Bill Vol. 3-ra is, de egy Tarantino Trek elkészítése iránt is hatalmas érdeklődést mutatott. Talán miután megmutatja nekünk, hogy mire készült A menyasszony és BB az elmúlt húsz évben, rá lehetne venni, hogy megszegje ezt az ígéretét egy esélyért, hogy részt vehessen a Star Trek multigalaktikus vállalkozásában. Reményre ad okot, hogy legutóbb is úgy nyilatkozott „Amikor már azt hittem, hogy kiszálltam, visszahúznak!”

Forrás: Syfy.com

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu