Halo Infinite: sztoriáttekintés; szebb lett 2020 óta [VIDEO]

A 343 Industries az eddigi legnagyobb, legszélesebb, és minden eddiginél kalandokkal töltöttebb Halo Infinite élményt ígéri.

 

Az Xbox weboldalán olvashatjuk, hogy a magyarul talán Száműzöttekként futó Banished legyőzte az UNSC-t, és ezzel átvette a hatalmat a Zeta Halo felett. Ez veszélyt jelent az emberi faj túlélésére is, de amikor minden remény odavesz, Master Chief visszatér, hogy az eddigi legkeményebb ellenfelével megküzdjön. A videóban remélhetőleg a szabadságérzet kellően erős lesz, de ez mindenkinek saját ízlésén múlik.

De nem véletlenül linkeltünk két videót. A Halo Infinite ugye egy olyan játék lett, amit elhalasztottak, és nem szükségszerűen a koronavírus-világjárvány eredményeképp. A közösségnek nem tetszett, amit tavaly megmutatott a Microsoft, és inkább úgy döntöttek Phil Spencerék, hogy később, de cserébe kellően ütős állapotban és minőségben adják ki a játékot. (Ez pedig olyasmi, amit a CD Projekt RED is megtehetett volna a Cyberpunk 2077-tel…)

A második videót ElAnalistaDeBits követte el, és az eredmény feltűnően jó: a 2020-as anyaghoz képest mintha remasterelte volna „a háromszáznegyvenhármas ipar” az egészet. Magyarul: a 2021-es, majdnem bolti kiadás (mert azért még mindig van idő itt-ott módosítgatni…) hatalmas fejlődésen esett át az utóbbi egy év alatt. Több a részletesség, kevésbé tűnik tompának és elavultnak. Úgyhogy a jó munkához tényleg idő kell.

A Halo Infinite-et eredetileg az Xbox Series nyitócímei közé tervezte a Microsoft, de a negatív visszajelzések miatt inkább 2021-re halasztották az egészet, és bár az indoklások között felbukkan a „koronavírus okozta hatások” jelző is, a fejlesztők elé gördült kihívások is közrejátszottak Master Chief visszatérésének késleltetésében, és nem akarták túldolgozni magukat. Amikor ez a halasztás megtörtént, a stúdió tudta jól, hogy sokan csalódtak, és ők is hasonlóan érezték magukat, mert hihetetlen és inspiráló volt nekik a közösség szenvedélye és támogatása. A plusz idő szerintük a legambíciózusabb Halo megvalósításához kritikus munka elvégzésére ment el… és ezt talán az összehasonlítás bizonyította is.

A Halo Infinite december 8-án érkezik Xbox Seriesre, Xbox One-ra és PC-re (Steam, Microsoft Store).

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu