A PlayStation 5 is megszabadult időzített bombájától [VIDEO]

Egy kivétel maradt, de azon nem nagyon lehetne komolyabban segíteni…

 

Fél éve, április közepén ezt írtuk a témában: „A PlayStation 5 DoesItPlay szerint csak néhány lemezes játékot képes futtatni a hiányzó CMOS-elemmel, ha teljesen offline van a konzol. Így értelemszerűen a PlayStation 5 Digital Edition teljesen hasznavehetetlen lesz, hiszen abban nincsen Blu-ray meghajtó! Viszont miután safe módba bootol a PS5 az első indításkor, elkezdi az adatbázist újraépíteni, és miután ez a probléma megoldódott, a konzol megfelelően bootolt, ám a digitális játékok működése megszűnt. Cserébea lemezes PlayStation 4-es játékok mind bebootoltak, és azok trófeái is elérhetőek voltak. A Resident Evil 2 Remake esetében viszont gyakran felbukkant a „valami hiba történt” (something went wrong) hibaüzenet.

A lemezes PlayStation 5-ös játékok nem valami stabilak: a Mortal Kombat 11 Ultimate-et fel sem lehet telepíteni, ugyanis minden egyes alkalommal 97%-nál elszáll mint egy győzelmi dal. A Marvel’s Spider-Man: Miles Morales bebootolt és gond nélkül működött. A Call of Duty: Black Ops Cold War esetében ment a bootolás, de mivel a játék erősen az internetkapcsolatra épít, játszhatatlan volt. Azaz lényegében a főmenünél tovább nem nagyon lehet jutni a szerverhiány miatt…”

A Hikikomori Media által készített videó (ami lent megtekinthető) szerencsénkre megerősíti, hogy a Sony a PlayStation 4 után a PlayStation 5 esetében is javító lépéseket eszközölt. Ha nincsen CMOS-elem a konzolban, akkor a PS5-ös és PS4-es játékok is megfelelően működnek, és az egyetlen kivétel a PlayStation Plus-játékok kategóriája. Ahhoz azért kell az internetkapcsolat meg a hálózat mellett egy előfizetés is, de erre lehet mondani, hogy ez a kötelező rossz példája.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben ha előszedünk egy PlayStation 5-öt a szekrényünk aljából (mert mondjuk nem lesz visszamenőleges támogatás a jövőben, ami eléggé szomorú lenne!), akkor nem kell félni attól, hogy a lemerült CMOS-elem miatt a konzol teljesen hasznavehetetlen lenne (főleg a PlayStation 5 Digital Edition, hiszen ennek ugye nincsen Blu-ray meghajtója…).

Azért persze elgondolkodtató, hogy a Sony ezt hogyan nem látta előre… (vagy talán DIREKT így tervezte?) De a PlayStation 3-at mikor is veszik kezelésbe?

Forrás: WCCFTech 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu